Jablkovo-krémový koláč fotorecept
Na malý chutný koláč stačí jedno jablko a upečie ho aj začiatočník.
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 ks |
|
| 40 g |
|
| 8 g |
|
| 6 PL |
|
| 180 g (alebo polohrubá) |
|
| 4 g |
|
| štipka |
|
| Krém: | |
| 1 ks |
|
| 30 g |
|
| 8 g |
|
| 25 g |
|
| 2,5 dcl |
|
| Navrch: | |
| 1 ks väčšie |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 PL (na posypanie jabĺk) |
|
|
|
|
Postup
-
1
V miske metličkou vymiešame vajce s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej. Potom cez sitko múku s práškom do pečiva i štipku soli – to už premiešame lyžicou a následne rukami spracujeme jemné cesto, ktoré hneď roztlačíme na okrúhly plech o priemere 21-22 cm. Odložíme do chladu. Uvaríme si z uvedených surovín krém - vajce vymiešame s cukrom, škrobom, trochou mlieka a uvaríme v ostatnom mlieku. Hneď potom si na plátky narežeme očistené jablko bez šupky. Polejeme ho šťavou z polovičky citróna. Vyberieme cesto z chladničky a nalejeme naň uvarený krém. Na krém poukladáme narezané jablká a posypeme ich troškou cukru alebo škoricového cukru (podľa vlastnej chuti). Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňoch približne 25 minút (každý podľa svojej rúry). Upečený - iba jablká – som potrela džemom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!









Diskusia k receptu