Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkovo-krémový koláč fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 3. decembra 2021
Jablkovo-krémový koláč (fotorecept)
Foto: helena10

Na malý chutný koláč stačí jedno jablko a upečie ho aj začiatočník.

Suroviny

Cesto:
1 ks
40 g
8 g
6 PL
180 g (alebo polohrubá)
4 g
štipka
Krém:
1 ks
30 g
8 g
25 g
2,5 dcl
Navrch:
1 ks väčšie
z 1/2 citróna
1 PL (na posypanie jabĺk)




Postup

  1. 1

    V miske metličkou vymiešame vajce s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej. Potom cez sitko múku s práškom do pečiva i štipku soli – to už premiešame lyžicou a následne rukami spracujeme jemné cesto, ktoré hneď roztlačíme na okrúhly plech o priemere 21-22 cm. Odložíme do chladu. Uvaríme si z uvedených surovín krém - vajce vymiešame s cukrom, škrobom, trochou mlieka a uvaríme v ostatnom mlieku. Hneď potom si na plátky narežeme očistené jablko bez šupky. Polejeme ho šťavou z polovičky citróna. Vyberieme cesto z chladničky a nalejeme naň uvarený krém. Na krém poukladáme narezané jablká a posypeme ich troškou cukru alebo škoricového cukru (podľa vlastnej chuti). Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňoch približne 25 minút (každý podľa svojej rúry). Upečený - iba jablká – som potrela džemom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

    Jablkovo-krémový koláč (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia