Kotlíkový guláš z kohúta
Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 14. júla 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 14. júla 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
8
porcií
porcií
Suroviny
1 ks |
|
3 ks stredne veľká |
|
3 ks |
|
1 hlavička |
|
3 ks |
|
3 ks veľké ošúpané |
|
3 PL (ideálne husacia) |
|
150 g |
|
3-4 ks (alebo čili) |
|
3 ČL |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Kohúta naporciujeme, cibuľu nakrájame na kocky, šalotky necháme vcelku. Paradajky olúpeme a spolu s paprikami pokrájame.
- 2
V kotlíku na masti a troche vody opražíme pokrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zmäknutá, pridáme mäso a opražíme. Potom pridáme pokrájanú zeleninu, šalotky a zalejeme vodou. Pridáme soľ, koreniny, popučený cesnak, 2 PL mletej papriky a paprikový krém. Pomaly varíme 2–3 hodiny a kotlík občas pretrepeme.
- 3
Keď je mäso mäkké, posypeme zvyšnou mletou paprikou a necháme prevrieť ďalších 10 minút.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu