Kotlíkový guláš z kohúta

Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 14. júla 2021
Kotlíkový guláš z kohúta
Foto: archív Miloša Mikuša
8
porcií

Suroviny

1 ks
3 ks stredne veľká
3 ks
1 hlavička
3 ks
3 ks veľké ošúpané
3 PL (ideálne husacia)
150 g
3-4 ks (alebo čili)
3 ČL
4 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kohúta naporciujeme, cibuľu nakrájame na kocky, šalotky necháme vcelku. Paradajky olúpeme a spolu s paprikami pokrájame.

  2. 2

    V kotlíku na masti a troche vody opražíme pokrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zmäknutá, pridáme mäso a opražíme. Potom pridáme pokrájanú zeleninu, šalotky a zalejeme vodou. Pridáme soľ, koreniny, popučený cesnak, 2 PL mletej papriky a paprikový krém. Pomaly varíme 2–3 hodiny a kotlík občas pretrepeme.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, posypeme zvyšnou mletou paprikou a necháme prevrieť ďalších 10 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu