Foto: bakoska
Ďalšia z pudingových variácií...
porcie
Suroviny
1 ks |
|
250 ml |
|
alebo iné kompótové ovocie |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
20 g |
|
zopár kvapiek |
|
alebo keksy (napr. Be-be dobré ráno) |
|
zriedená |
|
Postup
-
1
Misku vystelieme potravinovou fóliou. Broskyne nakrájame na tenké mesiačiky a poukladáme na dno misky do tvaru slniečka.
- 2
Šťavu z kompótu zriedime vodou, v časti dobre vymiešame polovicu pudingového prášku, zbytok privedieme k varu, odstavíme, prilejeme pudingovú zmes, dobre rozmiešame a dáme variť na mierny plameň do zhustnutia. Zmesou zalejeme uložené broskyne.
- 3
V časti mlieka vymiešame druhú polovicu pudingového prášku, zvyšok mlieka s cukrom a mandľovou arómou privedieme k varu a opäť uvaríme puding ako v predošlom bode. Opatrne vylejeme na ovocné želé v miske (najlepšie naberačkou, alebo lyžicou).
- 4
Piškóty alebo keksy rýchlo namáčame v kompótovej šťave zriedenej s trochou vody a jemne vtlačíme dolu hlavou do pudingu. Necháme vychladnúť a potom dáme stuhnúť aspoň na pár hodín do chladničky.
- 5
Tortičku pred servírovaním vyklopíme na tanierik a zdobíme podľa fantázie.
- 6
Pozn.: Porcie môžete rozdeliť do viacero menších misiek, alebo ingrediencie zdvojnásobiť a pripraviť jednu väčšiu tortu (vtedy môžete uložiť vrstvu piškót aj na prvú želatínovú časť). Ja som použila dve asi 500 ml polievkové misky a namiesto piškót použila Be-be dobré ráno, ktoré som mala poruke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu