Rýchla ovocno-vanilková tortička

bakoska - fotkabakoska, 3. marca 2011
Rýchla ovocno-vanilková tortička
Foto: bakoska

Ďalšia z pudingových variácií...

2 väčšie
porcie

Suroviny

1 ks
250 ml
 alebo iné kompótové ovocie
200 ml
50 ml
20 g
 zopár kvapiek
 alebo keksy (napr. Be-be dobré ráno)
 zriedená




Postup

  1. 1

    Misku vystelieme potravinovou fóliou. Broskyne nakrájame na tenké mesiačiky a poukladáme na dno misky do tvaru slniečka.

  2. 2

    Šťavu z kompótu zriedime vodou, v časti dobre vymiešame polovicu pudingového prášku, zbytok privedieme k varu, odstavíme, prilejeme pudingovú zmes, dobre rozmiešame a dáme variť na mierny plameň do zhustnutia. Zmesou zalejeme uložené broskyne.

  3. 3

    V časti mlieka vymiešame druhú polovicu pudingového prášku, zvyšok mlieka s cukrom a mandľovou arómou privedieme k varu a opäť uvaríme puding ako v predošlom bode. Opatrne vylejeme na ovocné želé v miske (najlepšie naberačkou, alebo lyžicou).

  4. 4

    Piškóty alebo keksy rýchlo namáčame v kompótovej šťave zriedenej s trochou vody a jemne vtlačíme dolu hlavou do pudingu. Necháme vychladnúť a potom dáme stuhnúť aspoň na pár hodín do chladničky.

  5. 5

    Tortičku pred servírovaním vyklopíme na tanierik a zdobíme podľa fantázie.

    Rýchla ovocno-vanilková tortička - obrázok 5
  6. 6

    Pozn.: Porcie môžete rozdeliť do viacero menších misiek, alebo ingrediencie zdvojnásobiť a pripraviť jednu väčšiu tortu (vtedy môžete uložiť vrstvu piškót aj na prvú želatínovú časť). Ja som použila dve asi 500 ml polievkové misky a namiesto piškót použila Be-be dobré ráno, ktoré som mala poruke.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé, pekné, dobré s ovocím a piškótami. Ozaj piškótky nie je vidieť, len broskyne.
bakoska
..veru nie je, lebo ako som napísala v poznámke, ja som nemala práve doma piškótky, tak som na spodok dala len namočené Be-be keksy a ešte troška poprášila škoricou, ale to už je na pohľad "skryté tajomstvo" :)..samozrejme fantázii sa medze nekladú :))
dorisa
Krasne, vidno, že aj puding sa dá naservíroať krasne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia