Foto: veronikaaa
Medzi moje obľúbené múčniky patrí cheesecake a keď mi dnes pri varení obeda zostala navyše polovica hokkaido tekvice, rozhodla som sa pripraviť z nej Zobraziť celý popisMedzi moje obľúbené múčniky patrí cheesecake a keď mi dnes pri varení obeda zostala navyše polovica hokkaido tekvice, rozhodla som sa pripraviť z nej koláč. Môj rokmi odskúšaný recept na cheesecake veľmi príjemne osviežila a ozvláštnila.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme pyré z tekvice, ja som použila polovičku. Tekvicu rozpolíme, vydlabeme semienka a každú polku rozrežeme na 3 časti. Na papieri na pečenie vložíme do rúry na 170°C, pečieme cca 35 minút, vytiahneme z rúry , olúpeme a poriadne rozmixujeme.
- 2
Korpus: Kakaové Bebe keksy nasypeme do plastového vrecúška a valčekom na cesto rozdrobíme. Vlejeme do nich roztopené maslo a premiešame tak aby sa nám vytvorila vlhká a mierne lepivá zmes. Lyžicou nasypeme zmes na dno papierového košíčka a utľapkáme. Pečieme 5 minút na 170°C.
- 3
Plnka: Zmiešame 250g jemného tvarohu s ½ hrnčeka kryštáľového cukru a kyslou smotanou. Pridáme ½ hrnčeka pyré z tekvice hokkaido a jedno vajíčko. Zmes dôkladne premiešame a plníme ňou košíčky s upečeným sušienkovým korpusom. Pečieme na 170°C cca 45 minút, po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z košíčkov a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu