Orechový jablčník
Foto: helena10
Jedinečný koláč fantastickej chuti a jednoduchej hrnčekovej prípravy. Objem hrnčeka je 250 ml.
na 175-180 °C
Suroviny
Hrnčekové orechové cesto: | |
3 ks malé |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček (10 %, Sabi) |
|
1 hrnček (mleté) |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
Jablková náplň: | |
700 g |
|
|
|
|
|
|
|
(Mäspoma) |
|
mleté |
|
Navrch : | |
|
|
(polovice) |
|
Postup
-
1
Na cesto vyšľahám celé vajíčka s cukrami a štipkou soli. Postupne pridávam olej, jogurt, mleté orechy. Nakoniec nasypem múku s práškom do pečiva, premiešam.
- 2
Polovicu orechového cesta nalejem na plech 20x35x6 cm vyložený papierom na pečenie, rozotriem a vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov cca 10 minút zapečiem.
- 3
Kým sa zapečie cesto pripravím jablkovú náplň z uvedených surovín podľa vlastnej chuti. Ošúpané jablká som nastrúhala na veľkých očkách a trochu šťavy som vytlačila, lebo boli veľmi šťavnaté. Kto chce, jablká si môže podusiť.
- 4
Zapečený korpus vytiahnem z rúry, rozotriem jablkovú náplň a uhladím. Navrch jablkovej náplne vylejem zostávajúce cesto a uhladím. Vrátim späť do rúry a pečiem na nezmenenej teplote ešte 20 minút. Skontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
- 5
Ochladený orechový jablčník naporciujem a ozdobím práškovým cukrom a vlašskými orechmi.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu