Jablkový koláč
Jablkový koláč

Orechový jablčník

helena10 - bez fotkyhelena10, 2. septembra 2024
Orechový jablčník
Foto: helena10

Jedinečný koláč fantastickej chuti a jednoduchej hrnčekovej prípravy. Objem hrnčeka je 250 ml.

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Hrnčekové orechové cesto:
3 ks malé
1 hrnček (250 ml)
1 bal.
štipka
1/2 hrnčeka
1 hrnček (10 %, Sabi)
1 hrnček (mleté)
1 hrnček
1 bal.
Jablková náplň:
700 g
 (Mäspoma)
 mleté
Navrch :
 (polovice)




Postup

  1. 1

    Na cesto vyšľahám celé vajíčka s cukrami a štipkou soli. Postupne pridávam olej, jogurt, mleté orechy. Nakoniec nasypem múku s práškom do pečiva, premiešam.

  2. 2

    Polovicu orechového cesta nalejem na plech 20x35x6 cm vyložený papierom na pečenie, rozotriem a vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov cca 10 minút zapečiem.

  3. 3

    Kým sa zapečie cesto pripravím jablkovú náplň z uvedených surovín podľa vlastnej chuti. Ošúpané jablká som nastrúhala na veľkých očkách a trochu šťavy som vytlačila, lebo boli veľmi šťavnaté. Kto chce, jablká si môže podusiť.

  4. 4

    Zapečený korpus vytiahnem z rúry, rozotriem jablkovú náplň a uhladím. Navrch jablkovej náplne vylejem zostávajúce cesto a uhladím. Vrátim späť do rúry a pečiem na nezmenenej teplote ešte 20 minút. Skontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.

  5. 5

    Ochladený orechový jablčník naporciujem a ozdobím práškovým cukrom a vlašskými orechmi.

Diskusia k receptu

farbuska
Pozdravujem, ďakujem za ďalší sympatický jablčník a zároveň som zvedavá, či nechystáš špecializovanú kuchársku knihu "Jablkové dobroty". :)
helena10
@farbuska , vďaka za nahliadnutie rcp. Knihu by sme mohli vydať spoločne redakcia varechy a prispievateľky -"jablkové" varecháčky... 😉Redakcia, čo vy hovoríte na tento nápad ?





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia