Foto: emdy
Môj letný úlet, ktorý sa celkom dobre aj predával.....
2
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
70 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Prepeličky umyjeme a uložíme na pekáč spolu s nakrájanými jablkami a dochutíme soľou, čiernym korením a klinčekmi. Dusíme zakryté do mäkka a priebežne podlievame vodou.
- 2
Na panvicu dáme olivový olej, pridáme špargľu, cherry paradajky, cibuľu nakrájanú na kolieska /ja som dochucoval zmesou byliniek: ligurček, šalotka, petržlenová vňať a pažítka/. Prudko orestujeme a pridáme prepeličky, nech sa trošku pripečú. No a už len servírovať. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kedysi mama chovala prepeličky-nocovali kdekade po okolí na stromoch-nikdy sme nevedeli-kde sú...:-))))pamäť mi hovorí-že polievka bola nádherne žltá a chutná..mäsko sa muselo dlhšie variť...inak mama nerobila...tvoja skúsenosť-s chovom-a prípravou jedla-je aká????...vdaka...:-)
príloha :ryža PARBOILED, ľadový šalát , na slížiky jablko , to všetko poliate citrónovou šťavou,mohla som balsamikom krémom , ale môj Janíčko to nemusí , ostalo by to nedotknuté , ja by som to musela dojesť.
ešte pepléé :-)
Pritom mal výborné predjedlo:-)ale nie na to, čo by si mal na mysli :-)