Jablkový koláč s vôňou perníka fotorecept
Foto: helena10
Dokáže ho upiecť každý.
Suroviny
Cesto: | |
3 ks väčšie |
|
3/4 hrnčeka (alebo kryštálový) |
|
1 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
2 hrnčeky |
|
12 g |
|
1/4 KL |
|
2 PL (alebo maizena) |
|
3 kopcovité PL (mletý) |
|
220 g |
|
4 ks čerstvé |
|
|
|
Okrem toho: | |
|
|
Na boky plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Používala som hrnček s objemom 250 ml a okrúhlu formu s priemerom 24 cm.
- 2
Najprv očistím, ošúpem jablká a nakrájam ich na menšie kocky. Polejem citrónovou šťavou a nechávam v uzatvorenej nádobe bokom stáť.
- 3
Na cesto vyšľahám do hustej peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, prešľahám na najmenších otáčkach. Postupne pridám aj múku s kypriacim práškom do perníka, sódou bikarbónou, škrobom, mletým makom. Nakoniec primiešam kyslú smotanu. Do tohto cesta vsypem nakrájané jablká a riadne lopatkou vymiešam.
- 4
Jablkové cesto rozotieram do formy na pečenie, ktorej dno som vyložila papierom na pečenie a boky formy som namastila tukom a posypala hrubou múkou.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 50 minút. Každý pečie podľa svojej rúry.
- 6
Povrch vychladnutého koláča polievam čokoládovou polevou a nechávam čokoládu stuhnúť.
- 7
Pred chvíľou bola ochutnávka - mňam, mňam !
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za nahliadnutie rcp. Chutil veľmi aj tým, čo nemajú radi jablká...