Jablkový koláč s vôňou perníka fotorecept
Dokáže ho upiecť každý.
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks väčšie |
|
| 3/4 hrnčeka (alebo kryštálový) |
|
| 1 bal. |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| štipka |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 12 g |
|
| 1/4 KL |
|
| 2 PL (alebo maizena) |
|
| 3 kopcovité PL (mletý) |
|
| 220 g |
|
| 4 ks čerstvé |
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
| Na boky plechu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Používala som hrnček s objemom 250 ml a okrúhlu formu s priemerom 24 cm.
- 2
Najprv očistím, ošúpem jablká a nakrájam ich na menšie kocky. Polejem citrónovou šťavou a nechávam v uzatvorenej nádobe bokom stáť.
- 3
Na cesto vyšľahám do hustej peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, prešľahám na najmenších otáčkach. Postupne pridám aj múku s kypriacim práškom do perníka, sódou bikarbónou, škrobom, mletým makom. Nakoniec primiešam kyslú smotanu. Do tohto cesta vsypem nakrájané jablká a riadne lopatkou vymiešam.
- 4
Jablkové cesto rozotieram do formy na pečenie, ktorej dno som vyložila papierom na pečenie a boky formy som namastila tukom a posypala hrubou múkou.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 50 minút. Každý pečie podľa svojej rúry.
- 6
Povrch vychladnutého koláča polievam čokoládovou polevou a nechávam čokoládu stuhnúť.
- 7
Pred chvíľou bola ochutnávka - mňam, mňam !
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem za nahliadnutie rcp. Chutil veľmi aj tým, čo nemajú radi jablká...