Polievka z úhora

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

400 g
1/2 KL
150 g
800 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Očisteného, vypitvaného a umytého úhora nakrájame na malé kúsky.

  2. 2

    Očistené, umyté šampiňóny pokrájame na tenké plátky, vložíme ich do vhodnej nádoby a zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme k nim nakrájaného úhora, mierne osolíme, necháme zovrieť a varíme domäkka. Počas varu penu zbierame.

  3. 3

    Pred dovarením pridáme biele víno, dochutíme mletým korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a podľa potreby soľou. Pri podávaní do polievky vložíme jemné maslové halušky a na jemno nasekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu