
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

Prasiatka
Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v...

Expresná pudingová žemľovka s čerešňovou omáčkou
Jednoduchý sladký dezert z webovej stránky jedného slovenského denníka. Niečo ako expresná žemľovka, chuťovo veľmi...

Mašličky s rajčiakmi a olivami
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať...

Údeninová polievka s krúpami
Umyté mäso vložíme do horúcej vody a varíme. Neskoršie pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu a...

Fajn štipľavý šalát
Ak Vám zvýši kuracie mäso z polievky, môžete ho využiť na prípravu šalátu.

Čokoládová hviezda
Francúzi tomuto koláču hovoria Vianočná hviezda, ale u nás sa pečie kedykoľvek, takže aké Vianoce....

Čiernohorské kapustovo– šampiňónové stehienka
1. Kuracie stehná vykostíme. Na cibuľovom základe chvíľu podusíme kyslú kapustu, pridáme opražené šampiňóny...

Tvarohový koláč - Creme Bruleé
"Otázne je, či je tvarohový koláč naozaj koláč, lebo je to v podstate krém, ...

Pizza s chorrizom
múku, teplú vodu, 1 lyžicu oivového oleja, cukor, soľ a droždie spolu vymiešame...

Paradajkovo-vínova omáčka
Je to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína. Ja som použil -...

Timen Kelem [ryža s kalerábom a kuracím mäsom]
Recept arabska kuchyna. Irak. patri medzi oblubene jedlo. Pripravuje sa bezne, na obed....
Pikantná cesnakovo-papriková pasta - čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Natrieť ju môžete aj na šunku, slaninu, ale aj rôzne varené alebo pečené mäso....

Stomna kebab
Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou,...

Vatovaný rez
Tak ingrediencie všetky sú skoro od Dr. Oetkera, len vajcia sú nie jeho ha, ha, ha, /pokus...

Cviklové carpaccio so syrom a orieškami
Najjednoduchšie a najchutnejšie cviklové carpaccio plné vitamínov....

Zemiakovo-kakaové rezy
Ked sa vám zvýšia zemiaky, dusené od obedu a neviete čo s nimi, tak ich využite...

Pangasius na šampiňónoch
Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal...

Platesy s cukinou z mikrovlnky
V Holandsku nam je zdoraznovane, ze by sme mali dvakrat do tyzdna jest rybu, z...

Kokosová ryža ako príloha
Máte chuť na zaujímavú prílohu z ryže k mäsu, rybe či tofu? Kokosová ryža na slano je jednoduchá, chutná a zdravá príloha, ktorá vyniká svojou exotickou arómou a lahodnou chuťou....

Mleté mäso so špenátom a jablkami
Tento recept mám od mojej sestry. Ako k nemu prišla ona a ako sa volá originál,...

Pšenično-ražné perníčky s orechami
Prví raz som robila s celozrnej múky a musím povedať, že sú fajn, mäkké a veľmi...

Špargľa na indický spôsob
Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli. sk, prevzala som ho aj...