Paradajkovo-vínova omáčka

stefanm - fotkastefanm, 24. júla 2010
Paradajkovo-vínova omáčka
Foto: stefanm

Je to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína.Ja som použil - Frankovka modrá - Rosé ,odrodové, akostné, ružové, suché,ročník: Zobraziť celý popisJe to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína.Ja som použil - Frankovka modrá - Rosé ,odrodové, akostné, ružové, suché,ročník: 2009.Ale môže byť aj suché červené víno.(len , preboha , nie "čučo"!!)Omáčka má mať trpkú a kyslastu chuť.Je veľmi vhodná aj k mäsu z diviny.Ja som teraz divinu nemal.Kamaráti sa nejak nemôžu trafiť ani do "medveďa".Alebo už mi nechcú nič darovať??

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 PL
1 malá
1 strúčik
2 PL
1 ks
1-2 dcl
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Na oleji mierne opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu,cesnak a pridáme pretlak.Orestujeme a pridáme múku.Po opražení rozriedime vodou a precedíme.Pridáme všetky koreniny,zakapeme citrónovou šťavou,dolejeme víno a necháme zredukovať na potrebnú hustotu.Ja som túto omáčku podával k "mäsovým guľkám" (mix mletého mäsa,predvarená ryža,vajíčka,soľ,sušené vňate) s dusenými mastenými zemiakmi s pažitkou.

Diskusia k receptu

marienka44
Ja by som najprv dala muku oprazit a potom paradajkovy pretlak. Muka sa v tekutine neuprazi a o to ide!
stefanm
...ja radšej najprv popražím pretlak.Stratí tým tu kyslú chuť a muka sa opraží aj s ním.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia