Foto: stefanm
Je to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína.Ja som použil - Frankovka modrá - Rosé ,odrodové, akostné, ružové, suché,ročník: Zobraziť celý popisJe to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína.Ja som použil - Frankovka modrá - Rosé ,odrodové, akostné, ružové, suché,ročník: 2009.Ale môže byť aj suché červené víno.(len , preboha , nie "čučo"!!)Omáčka má mať trpkú a kyslastu chuť.Je veľmi vhodná aj k mäsu z diviny.Ja som teraz divinu nemal.Kamaráti sa nejak nemôžu trafiť ani do "medveďa".Alebo už mi nechcú nič darovať??
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji mierne opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu,cesnak a pridáme pretlak.Orestujeme a pridáme múku.Po opražení rozriedime vodou a precedíme.Pridáme všetky koreniny,zakapeme citrónovou šťavou,dolejeme víno a necháme zredukovať na potrebnú hustotu.Ja som túto omáčku podával k "mäsovým guľkám" (mix mletého mäsa,predvarená ryža,vajíčka,soľ,sušené vňate) s dusenými mastenými zemiakmi s pažitkou.
Diskusia k receptu