Foto: timeforacake
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, korenia a čerstvého cesnaku. Toto je trošku ´twist´ na tú úžasnú Taliansku Zobraziť celý popisPesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, korenia a čerstvého cesnaku. Toto je trošku ´twist´ na tú úžasnú Taliansku klasiku, no chuti na tom nič neubralo. Práve naopak, je to úžasný spôsob ako do seba dostať kel bez toho, aby ste museli sedieť nad plným tanierom kelu, žuť do nekonečna. Výborný recept, kde na potešenie chuťových buniek naozaj nepotrebujete veľa. Viac inšpirácie na www.mygreenwonders.blogspot.com
príprava
Postup
-
1
Povarte natrhané kúsky kelových listov v panvici so šplechom vody asi tak 2-3 minútky.
- 2
Dajte do mixéra s ostatnými ingredienciami a pomixujte na hladučkú zmes. Ochutnajte, dochuťte. Skladujte v chladničke v uzatvárateľnej fľaške po dobu 1 týždňa alebo navrch nalejte vrstvu oleja a zamrazte. Tak vám vydrží pesto po dobu až niekoľko mesiacov. Mne zvyšky nikde neostávajú, vždy sa u nás pesto minie rýchlosťou blesku. Buon appetito!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto je moznost ako zjest kel za surova. Dobry napad je to. Vyskusam.
@prezvierata Kel je výborný, to je pravda, len viem, že niekedy trvá večnosť ho poprežúvať. Verím, že recept bude chutiť! :)