Kelové pesto

timeforacake - fotkatimeforacake, 12. februára 2015

Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, korenia a čerstvého cesnaku. Toto je trošku ´twist´ na tú úžasnú Taliansku Zobraziť celý popisPesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, korenia a čerstvého cesnaku. Toto je trošku ´twist´ na tú úžasnú Taliansku klasiku, no chuti na tom nič neubralo. Práve naopak, je to úžasný spôsob ako do seba dostať kel bez toho, aby ste museli sedieť nad plným tanierom kelu, žuť do nekonečna. Výborný recept, kde na potešenie chuťových buniek naozaj nepotrebujete veľa. Viac inšpirácie na www.mygreenwonders.blogspot.com

5-10 minút
príprava

Suroviny

1 veľký zväzok (odstopkované)
25 g
1 strúčik
1/2 ks na štavu
150-200 ml
 čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Povarte natrhané kúsky kelových listov v panvici so šplechom vody asi tak 2-3 minútky.

  2. 2

    Dajte do mixéra s ostatnými ingredienciami a pomixujte na hladučkú zmes. Ochutnajte, dochuťte. Skladujte v chladničke v uzatvárateľnej fľaške po dobu 1 týždňa alebo navrch nalejte vrstvu oleja a zamrazte. Tak vám vydrží pesto po dobu až niekoľko mesiacov. Mne zvyšky nikde neostávajú, vždy sa u nás pesto minie rýchlosťou blesku. Buon appetito!

Diskusia k receptu

alena45
cavolo nero sa tu výborne pestuje, mám tu len dva recepty, pesto mi nenapadlo. Ale v Tvojom recepte mi chýbajú oriešky, ktoré sa ku kelu výborne hodia.
prezvierata
Ja nemusim nad kelom "sediet a prezuvat ho". Ja milujem kel a naucila som ho jest aj mojich synov.
Toto je moznost ako zjest kel za surova. Dobry napad je to. Vyskusam.
timeforacake
@alena45 áno, to je pravda. Ku kelu sa veľmi dobre hodia oriešky, hlavne vlašáky-tie sú mňam. Chcela som všetkým ´varešiakom´ poskytnúť len základný recept, ktorý si môžu vyšperkovať podľa seba :)

@prezvierata Kel je výborný, to je pravda, len viem, že niekedy trvá večnosť ho poprežúvať. Verím, že recept bude chutiť! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia