Opečené kuracie pečienky v lokšovom mešteku fotorecept
Foto: izabella929
Dnes len tak sviatočne a obed skôr jednoduchý, ale veľmi chutný..kuracie pečienky som opiekla na cibuľke a zabalila do zemiakovej lokše..mám tu viac podobných Zobraziť celý popisDnes len tak sviatočne a obed skôr jednoduchý, ale veľmi chutný..kuracie pečienky som opiekla na cibuľke a zabalila do zemiakovej lokše..mám tu viac podobných receptov, ale vtedy som mäso balila do palacinky..
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto na lokše: | |
2 veľké varené v šupke |
|
120 g |
|
|
|
1 PL domáca |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Kuracie pečienky som umyla, odblanila..na panvicu som dala roztopiť pol lyžice masti, pridala som pečienky a nechala som ich opiecť zo všetkých strán..pridala som k nim pokrájanú cibuľu na mesiačiky a cesnak..
-
2
pridala som rascu,mleté čierne korenie, červenú papriku...nesolila som ich...
-
3
pripravila som si cesto na lokše...uverané zemiaky v šupke som nechala vychladiť, potom som ich ošúpala, postrúhala priamo do múky..pridala som soľ a vypracovala som nelepivé cesto..
-
4
cesto som rozdelila na menšie kúsky...teraz som robila väčšie lokše, aby sa mi dali nazberkať a zviazať..
-
5
všetky som rozvaľkala..
-
6
na suchej panvici som ich piekla z jednej...
-
7
aj z druhej strany..a hneď som ich pomastila bravčovou masťou..
-
8
lokšu som uložila na tanier..
-
9
obráteným tanierom som ich zakryla...to preto, aby zostali vláčne,nevysušili sa a naviac zostanú veľmi dlho teplé..
-
10
keď boli všetky upečené potrela som ich horúcou masťou a zakryla tanierom..
-
11
a teraz som začala baliť...lenže skôr som si pripravila pór na zviazanie lokše..listy som po dĺžke narezala a celé dlhé listy dala do horúcej osolenej vody a pridala som štipku sódy bikarbony, aby listy nestratili farbu a nechala prejsť varom iba 2 minúty..vybrala som ich a dala do studenej vody..placku som si položila na tanier, do stredu som umiestnila pečienky aj cibuľku a lokšu som nazberkala a zviazala listom póru..
-
12
a takto vyzerá finálny výrobok...pozn. lokše musia byť tenké, inak sa budú pri naberaní-čiže zberkaní trhať, teda lámať..
-
13
a takto to vyzerá na tanieri..najlepšie sa k nim hodí cesnaková omáčka, lenže odkedy sme sa s cesnakom rozkamáratili, radšej mám zeleninu a v zime čalamádu..prejem vám dobrú chuť..
5*
a hostiteľky sa musí predsa odfotiť na pamiatku a naviac, nikto by nám to neveril, že sme niečo také jedli,,,-)@kukulienka71 , ďakujem za pochvalu.-) obom sa musím poďakovať za milé komentáre.-)