Foto: dorisa
Dnes som piekla tento koláčik, je z lístkového cesta, rýchly, na prípravu, zdĺhavejší na pečenie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 ml (aroma+voda) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
50 g |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie plechu |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny, ostalo mi polovica marcipánu, potrebovala som ho zužitkovať.
-
2
Kedže som mala tvrdší marcipán, tak som ho najemno nastrúhala do misky. Pridala som žĺtka a solamyl...
-
3
.... vymiešala som hmotu...
-
4
...pridala smotanu a rum. Všetko spolu som premiešala. Marcipánová hmota je pripravená.
-
5
Lístkové cesto som si na doske rozvaľkala na väčší plát(mal by byť kruh)
-
6
Cesto som vložila do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy tak, že okraje majú prečnievať(tieto sa potom prehodia cez plnku).
-
7
Do cesta vlejeme polovicu marcipánovej zmesi....
-
8
... poukladáme štvrťky sliviek( ja som mala kompótové)...
-
9
...a tie sa zalejú zbytkom marcipánovej zmesi.
-
10
Prečnievajúce okraje cesta preložíme smerom do stredu formy, cez plnku. Poprepichujeme vidličkou, potrime vajcom a na vrch nasypeme rozdrvené píniové oriešky. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca jednu hodinu.
-
11
Hotový koláč hneď, ešte horúci potrieme džemom.
-
12
Hotový koláč.
-
13
Po vychladnutí krájame na kúsky.
zrejme ju dostsnes kupit hotovu, kedze bola tvrda?
Ja ho tu nedostanem hotovy iba obcas z Nemecka ako tycinky v cokolade a tak si ho robim sama, lebo ho dokazem pojest len tak alebo tiez namoceny v cokolade -mnam..
a tak vyskusam tento tvoj kolacik s cerstvym ovocim. Dakujem!
Odkial je ten recept? Asi ho vyskusam, ale moj marcipan je makky. Neviem, ako ho nastruham. Ukladam do KK.