Jablkové mňam

dadmara0807 - fotkadadmara0807, 2. novembra 2010

Tento koláčik pečie z obľubou môj mužíček a i keď rada by som aj foto pridala žiaľ po včerajšom pečení a návšteve nám nič Zobraziť celý popisTento koláčik pečie z obľubou môj mužíček a i keď rada by som aj foto pridala žiaľ po včerajšom pečení a návšteve nám nič neostalo tak im chutil že si aj domov vypýtali :) takže nabudúce doložím aj foto :)

10-15 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5-0,7 , postrúhané
40 dkg
1 ks
5 ks
30 dkg
10 dkg, alebo orechy
na potretie:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame dohromady vrátane na hrubo postrúhaných jabĺk, vymastíme a vysypeme plech vylejeme cesto a dáme piecť. Ak sú jablká moc šťavnaté treba troška vytlačiť šťavu.V recepte sa píše mak alebo orechy môj muž dával mak ale teraz nedal ani mak ani orechy a bolo to lepšie. Nechám na vás čo vám bude chutiť

  2. 2

    Po upečení necháme vychladnúť dáme na vrch džem já mám najradšej ríbezľový ale je to na vás a nalejeme čoko polevu. Nechať troška stuhnúť a potom nepozývať návštevu aby vám niečo ostalo nie ako nám xixixi alebo urobiť dva plechy prajem dobré mlsanie

Diskusia k receptu

enss
V jednoduchosti je krása. Doviezli sme v pondelok od mojej (manželovej) skvelej moravskej maminky (svokra mi znie akosi pejoratívne) bedničku jabĺk, nič moc, leby daždivé leto im veľmi neprospelo, takže vykrájané na koláč budú akurát. Cez víkend ho pečiem.
evia
rýchle a šikovne, ale akosi mi tam chýba prášok do pečiva.
abecko
Taaak. . . A uz sa pecie,tak sa olizujte:)
abecko
Dik. .ale nebolo to nic moc:). . Dobre rozvoniavalo,ale priiilis sladke a tuhe. . Tusim fakt ten kyp.prasok chyba:)
dadmara0807
:( to ma mrzí ale v recepte nie je a nám ani nechýba pekne napuchne aj bez neho možno nabudúce trafím receptom
jeka
@abecko ak ti chýba prášok do pečiva tak ho nahradˇkl.sódy bicarbony,ona je tiež ako kypridlo.
maskrtnicek
Pri tomto recepte si spomeniem na moju mamu.Robievala podobný,ale podľa sladkosti jablk sa pridával cukor,aby nebol veľmi sladký a dávali sme niekedy aj vlašské orechy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia