Prekvapenie v zemiakovej kaši
Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ku kôpke strúhaného syra medom prilepíme plátok cukety, rukolu a zabalíme to do zemiakovej kaše.
- 2
Bochníček namočíme do vyšľahaného vajíčka , potom do strúhanky a vyprážame na oleji do zlatista.
- 3
Varianty: kroketky z kaše poukladáme na vymastený plech, zachováme medzi nimi medzeru, ponatierame ich vajíčkom a dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 200 oC. Kašu môžeme tiež naplniť syrokrémom a upraviť ako predchádzajúce varianty, prípadne nenaplniť, len samotnú kašu vypražiť v trojobale, prípadne jednotlivé kroketky piecť na plechu v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu