Prekvapenie v zemiakovej kaši

Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
Prekvapenie v zemiakovej kaši
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
100 g strúhaný
1 ks
2 ks
200 g
3-4 lyžice




Postup

  1. 1

    Ku kôpke strúhaného syra medom prilepíme plátok cukety, rukolu a zabalíme to do zemiakovej kaše.

  2. 2

    Bochníček namočíme do vyšľahaného vajíčka , potom do strúhanky a vyprážame na oleji do zlatista.

  3. 3

    Varianty: kroketky z kaše poukladáme na vymastený plech, zachováme medzi nimi medzeru, ponatierame ich vajíčkom a dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 200 oC. Kašu môžeme tiež naplniť syrokrémom a upraviť ako predchádzajúce varianty, prípadne nenaplniť, len samotnú kašu vypražiť v trojobale, prípadne jednotlivé kroketky piecť na plechu v rúre.

Diskusia k receptu

remcula
Někdy si říkám, na co všechno lidé nepříjdou. Ocenila bych fotopostup, přece jen by i zabedněncům, jako jsem já ukázal víc. Nicméně, přilepit medem kolečko cukety k sýru bych snad zvládla!!:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia