Špenatová polievka

mardo - fotkamardo, 25. mája 2014
Špenatová polievka
Foto: mardo

som varil....

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 strúčiky
300 g
4 ks
5 ks
3 stonky
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ide leto! hop hop hop! Tato polievocka je do polhodinky hotova aj so zemiacikmi. S usmevom na tvari. Pustime si dobru muziku a podme na to. Do kastroliku dame rozohriat olivovy olej, pokracujeme orestovanim cesnaku. Nekrajajte ho, len ho trosku stlacte nozom. Pokracujeme nakrajanou mrkvou a zelerom. Ked je mrkva skaramelizovana, tak povediac, pridavame nakrajanu cibulku, chvilu porestujeme a pokracujeme pridanim cukety. Vsetko dobre premiesame a restujeme.

    Špenatová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Dnes bola pre mna dobra muzika, Gossip album Music for men :-) take dobre a dynamicke. Dobre! Vona z kuchyne nas vola spat. Nakrajane a ocistene zemiaky vlozime a restujeme cca 5 minut s pridanim petrzlenovej vnati. Ked uz nam to bude pravdu povedane priharat, podlejeme vodou tak aby bola zelenina ponorena vo vode, povarime pokial vsetko zmakne a pridame spenat. Povarime cca 5minut, posolime a okorenime. Vsetko zmixujeme ponornym mixerom. Nezabudnite predtym vytiahnut cele korenie a bobkovy list. Polievku mame hotovu.

    Špenatová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Pocas varenia polievky si postupne robime aj prilohu. Opekane kocky, silne, zemiakove. :-) Zemiaky nakrajame na drobnejsie kocky, rozpalime olivovy olej na panvici, vlozime zemiaky a restujeme. Pridame cervenu papriku, sol, cierne korenie, rascu celu a tymian. vsetko restujte pokial zemiaky nebudu hotove a opecene. Ja som zemiaky trosku presolil, v polievke tak maju lepsiu a vyraznejsiu chut. Zaverom, pri servirovani na tanieri uz len pokvapkame smotanou. Prajem Vam dobru chut.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Výborne si navaril! Fotka krásna, tajomná, popis postupu a postup samotný typicky "mardovský":-)), hudbu milujem, od Gossipu "Move in the right direction" je moja obľúbená. Takže ukladám ;-)
Redakcia nevie pracovať s fotkami na výšku, prosím urob titulný štvorec, nech sa aj oko poteší, keď už hlava si musí domyslieť, ako by to jazyku chutilo :-)

Pridaj komentár k receptu: