Foto: stanka21
Prichádza sezóna jabĺk, tak som sa rozhodla prispieť mojím receptíkom a inšpirovať varecháčov.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kus |
|
2 kus |
|
3 + 0,5 šálky |
|
1,5 + 0,5 šálky |
|
1 kávová lyžička |
|
1,5 až 2 kg |
|
1 kus |
|
3 lyžice |
|
1/4 kus |
|
2 kus |
|
2 kus |
|
2 kus |
|
1 kus |
|
Postup
-
1
Palmarin necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pokrájame na kúsky a dáme do misky. Pridáme vajcia, 3 šálky polohrubej múky, 1,5 šálky práškového cukru, citrónovú kôru a kypriaci prášok.
- 2
Vypracujem cesto, podľa potreby pridáme múku. Cesto dáme na plech a na plechu prstami utlačíme a vytiahneme boky.
- 3
Jablká ošúpeme a postrúhame. Vyžmýkame ich a navrstvíme na cesto, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom.
- 4
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pokrájame a pridáme 0,5 šálky práškového cukru a 0,5 šálky múky. Urobíme posýpku alebo mrveničku.
- 5
V smotane na šľahanie rozmiešame vanilkový puding a vanilkový cukor. Vanilkovú "omáčku "vylejeme na jablká. Dáme piecť na 200 stupňov, keď sú okraje ružovkasté, vyberieme a posypeme mrveničkou, dáme dopiecť. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu