Prekvapenie v alobale

renka157 - bez fotkyrenka157, 18. augusta 2011
4
porcie
80 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

1,5 kg
1 ks
0,5 kg
1 ks
trochu
1 ks
100 g nastruhany




Postup

  1. 1

    Mäso si udusime ako na guľaš kym sa dusi ostruhame zemiaky nakrajame ich na kocky.Polovicu zemiakov rozložime na pekač vyloženy alobalom tak aby sa dal ten alobal uzavrieť na to vylejeme udusene mäsoa aj trochu šťavy podľa potreby tak aby to nebolo suche na vrch dame druhu polovicu zemiakov.

  2. 2

    Na vrch vysypeme moravanku bez nalevu( pozor v niektorej byva feferonka a ked mate male deti štipe cely pekač)zakryjeme a dame do rury.Pečieme kym nie su zemiaky upečene. Posypeme syrom a vylejeme tam smotanu a nechame to zapiecť.

  3. 3

    jeme to všetci lyžicami a spolu cela rodina.dobru chuť

Diskusia k receptu

renka157
Komentar?hm?Ja to varim vždy cez vikend ked sme všetci doma a rovno z pekača cela rodina.
evanaaa
Ja robievam tiež pekáčovú dobrotu, ale dávam surové mäso ( pliecko), zemiaky, klobásku na kolečká, údenú slaninku na kocočky a cibuľu, na to horčicu, ml.papriku, niečo štiplavé, kečup a ešte pár dobrých ingrediencií, zamiešam spolu, prikryjem alobalom ale odkrývam až na konci, lebo tá šťava je najlepšia. Je to dobrota, robím aj na dva dni pre nás vo veľkom pekáči.
evanaaa
Zabudla som dodať, že sa mi pozdáva aj tvoja verzia, vyskúšala by som, ale musí sa mäso úplne domäkka podusiť, keď sa bude ešte piecť?
renka157
Ahoj to zaleži od toho ako sa ponahľam ale stači ked bude udusene napoly ono vlastne dôjde v rure....
jarkar
Vyzerá to dobre a určite to aj tak chutí, len neviem čo je to moravanka.
kimlo
@jarkar choď do najbližšieho obchodu s potravinami, a v regále so zaváranou zeleninou pozorne čitaj na obaloch...dostaneš sa k zeleninovej zmesi s týmto názvom...poznávacie znamenie: mrkva, hrášok, cibuľka, feferón a ďalšie... niekde tiež pod názvom Kunovjanka, vyrába Hamé. Druhá možnosť sú hudobniny, určite tam budú mať nosič od tejto známej moravskej dychovky, bohužiaľ, v tomto recepte nepoužiteľný a nepožívateľný... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia