Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom

nesikovnakucharka - bez fotkynesikovnakucharka, 21. októbra 2015

Túto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit na polovicu a naplnit. Samozrejme najlepsia je práve upecená. Zobraziť celý popisTúto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit na polovicu a naplnit. Samozrejme najlepsia je práve upecená. Recept som si vypýtala v jednej talianskej reustaurácii a trochu ho upravila podla mojej chuti.

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Suroviny

250 g
600 g
1 lyžička
1 lyžica
50 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Roztlacte vydlickou uvarené a vychladené zemiaky. Zmiesajte spolu s ostatnými surovinami. Odlozte si trochu olivového oleja na neskôr. Vymiesené cesto roztlacte prstami rovno na plechu na pozadovanú velkost a dajte kysnút na 2hodiny do vypnutej rúry. Po uplnuti casu ho pokvapkajte rovnomerne olivovým olejom. Dajte piect do rúry na 230ºC cca 20 min. Este teplé pokvapkajte znovu olivovým olejom a prikryte utierkou aby sa cesto nevysusilo.

Diskusia k receptu

rybka59
robim podbne take menšie,ale a takto je určite dobra..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia