Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom
Foto: nesikovnakucharka
Túto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit na polovicu a naplnit. Samozrejme najlepsia je práve upecená. Zobraziť celý popisTúto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit na polovicu a naplnit. Samozrejme najlepsia je práve upecená. Recept som si vypýtala v jednej talianskej reustaurácii a trochu ho upravila podla mojej chuti.
porcií
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Roztlacte vydlickou uvarené a vychladené zemiaky. Zmiesajte spolu s ostatnými surovinami. Odlozte si trochu olivového oleja na neskôr. Vymiesené cesto roztlacte prstami rovno na plechu na pozadovanú velkost a dajte kysnút na 2hodiny do vypnutej rúry. Po uplnuti casu ho pokvapkajte rovnomerne olivovým olejom. Dajte piect do rúry na 230ºC cca 20 min. Este teplé pokvapkajte znovu olivovým olejom a prikryte utierkou aby sa cesto nevysusilo.
Diskusia k receptu