Foie gras de canard na jablkovom ragú
Peter Kulhány
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 6. októbra 2013
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 6. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme očistené mesiačiky jablka a krátko orestujeme. Zalejeme smotanou a minútu povaríme. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Kačaciu pečeň nakrájame na centimetrové plátky, prudko nasucho opečieme z oboch strán maximálne 1 minútu, aby sa iba prehriala. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Výpek z pečienky zlejeme do jabĺk so smotanou a zapracujeme dovnútra.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu