Foie gras de canard na jablkovom ragú

Peter Kulhány
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 6. októbra 2013
Foie gras de canard na jablkovom ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
50 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme očistené mesiačiky jablka a krátko orestujeme. Zalejeme smotanou a minútu povaríme. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Kačaciu pečeň nakrájame na centimetrové plátky, prudko nasucho opečieme z oboch strán maximálne 1 minútu, aby sa iba prehriala. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Výpek z pečienky zlejeme do jabĺk so smotanou a zapracujeme dovnútra.

Diskusia k receptu

iwuska
tak by som dopriala celemu tomuto priemyslu, aby postupne presiel uplny zakaz foie gras. nie ze by bitunky boli nejaka velka vyhra, ale pokial sa nejedna o masovu produkciu, zivotne podmienky zverov su ako tak zabezpecene bez zbytocnej krutosti. u foie gras je uplne jedno, ci ide o velkovykrm, alebo maleho local producenta, tie ubohe vtaky sa dockaju hrozneho zaobchadzania tak ci tak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia