Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe
mesačník Varecha, včera 07:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Trúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú. Použili sme skutočne veľké plátky farmárskej šunky a Zobraziť celý popisTrúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú. Použili sme skutočne veľké plátky farmárskej šunky a do nej sme balili syr gruyère výraznejšej chuti.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Krajce chleba rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme ich polovicou oleja. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút dozlatista a dochrumkava.
- 2
Medzitým rozšľaháme vajcia so štipkou soli a korenia. Primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Panvicu rozohrejeme a potrieme trochou zvyšného oleja. Nalejeme na ňu polovicu vajec a pripravíme omeletu. Odložíme ju bokom, na panvici rozohrejeme zvyšný olej a upečieme druhú omeletu zo zvyšku vaječnej zmesi.
- 3
Do každého plátku šunky vložíme jeden plátok syra a preložíme na polovicu. Panvicu opäť zahrejeme, pridáme ošúpaný cesnak nakrájaný na plátky a opečieme ho dozlatista. Hneď ho vyberieme z panvice. Potom vložíme šunku so syrom a opečieme ich tak dlho, kým sa syr nerozpustí.
- 4
Na každý chrumkavý krajec chleba položíme šunku so syrom, na to pridáme polovicu omelety a podávame s jogurtom a uhorkami podľa chuti.
Tiež vaječná omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu