Vaječná omeleta
Vaječná omeleta

Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 07:00
Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe
Foto: Kulinární studio MAFRA

Trúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú. Použili sme skutočne veľké plátky farmárskej šunky a Zobraziť celý popisTrúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú. Použili sme skutočne veľké plátky farmárskej šunky a do nej sme balili syr gruyère výraznejšej chuti.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

4 krajce
4 PL
6 ks
2 PL nasekaná
4 veľké plátky
4 plátky
2 strúčiky
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Krajce chleba rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme ich polovicou oleja. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút dozlatista a dochrumkava.

  2. 2

    Medzitým rozšľaháme vajcia so štipkou soli a korenia. Primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Panvicu rozohrejeme a potrieme trochou zvyšného oleja. Nalejeme na ňu polovicu vajec a pripravíme omeletu. Odložíme ju bokom, na panvici rozohrejeme zvyšný olej a upečieme druhú omeletu zo zvyšku vaječnej zmesi.

  3. 3

    Do každého plátku šunky vložíme jeden plátok syra a preložíme na polovicu. Panvicu opäť zahrejeme, pridáme ošúpaný cesnak nakrájaný na plátky a opečieme ho dozlatista. Hneď ho vyberieme z panvice. Potom vložíme šunku so syrom a opečieme ich tak dlho, kým sa syr nerozpustí.

  4. 4

    Na každý chrumkavý krajec chleba položíme šunku so syrom, na to pridáme polovicu omelety a podávame s jogurtom a uhorkami podľa chuti.

Diskusia k receptu