Foto: lienka244
Vďaka Covidu som bola nútená naučiť sa piecť chlieb - nie kvôli hygiene, ale pretože mám alergiu na biele pečivo a špaldové rýchlo mizlo Zobraziť celý popisVďaka Covidu som bola nútená naučiť sa piecť chlieb - nie kvôli hygiene, ale pretože mám alergiu na biele pečivo a špaldové rýchlo mizlo z pultov... Tak pozrime sa na to, ako rýchlo a jednoducho sa dá upiecť chlebík.
porcií
príprava
na 250/220 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame dokopy. A dame kysnúť, najlepšie pod perinu :)
- 2
Do rúry dáme kovový hrniec, v ktorom budeme chlieb piecť a necháme rúru rozpáliť spolu s hrncom na 250 °C.
- 3
Vykysnuté cesto si na posypanom vále ešte prepracujeme a vložíme do rozpáleného hrnca v rúre - ZAKRYJEME POKRIEVKOU - pečieme 20 minút na 250 °C.
- 4
Po 20 minútach stiahneme teplotu v rúre na 200 °C a pokračujeme v pečení ďalších 20 minút už bez pokrievky.
- 5
Po upečení chlieb hneď vyklopíme na dosku. Necháme vychladnúť.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept!
Dnes som znova robila tento chlieb a podarilo sa mi odfotiť aj v reze.