Domáci chlieb
Domáci chlieb

Domáci chlieb

lienka244 - fotkalienka244, 19. apríla 2020
Domáci chlieb
Foto: lienka244

Vďaka Covidu som bola nútená naučiť sa piecť chlieb - nie kvôli hygiene, ale pretože mám alergiu na biele pečivo a špaldové rýchlo mizlo Zobraziť celý popisVďaka Covidu som bola nútená naučiť sa piecť chlieb - nie kvôli hygiene, ale pretože mám alergiu na biele pečivo a špaldové rýchlo mizlo z pultov... Tak pozrime sa na to, ako rýchlo a jednoducho sa dá upiecť chlebík.

10-12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 250/220 °C

Suroviny

500 g akákoľvek
1 bal. (prípadne 3 PL kvásku)
375 ml vlažná




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame dokopy. A dame kysnúť, najlepšie pod perinu :)

  2. 2

    Do rúry dáme kovový hrniec, v ktorom budeme chlieb piecť a necháme rúru rozpáliť spolu s hrncom na 250 °C.

  3. 3

    Vykysnuté cesto si na posypanom vále ešte prepracujeme a vložíme do rozpáleného hrnca v rúre - ZAKRYJEME POKRIEVKOU - pečieme 20 minút na 250 °C.

  4. 4

    Po 20 minútach stiahneme teplotu v rúre na 200 °C a pokračujeme v pečení ďalších 20 minút už bez pokrievky.

  5. 5

    Po upečení chlieb hneď vyklopíme na dosku. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Chlebík sa vydaril, možno aj ja naberiem odvahu.....netreba ho ešte potrieť slanou vodou a pri pečení vložiť hrniec, či plech s vodou?
olinecka
Vďaka karantene robíme veci, ktoré pre nás samozrejme v, obchode. Nenáročná príprava vysl edok, super.
kucharka
Chlebík je úplne super, veru je to jeden z najjednoduchejších a najlepších čo som robila.
Ďakujem za recept!


lienka244
@kucharka (26.4.2020 22:24) krasny, naozaj sa vydaril :) my uz vobec chlieb nekupujeme iba peceme. Zabere minimum casu a mozem si ho spravit kedykolvek :)