Nepečený jablkový koláč
Nepečený jablkový koláč

Nepečený jablkový koláč fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 3. novembra 2023
Nepečený jablkový koláč (fotorecept)
Foto: tejaja

Jablká sú do koláčov jedným z najpoužívanejších druhov ovocia. Sú šťavnaté a sú superbodkou v koláčoch.

1 tortová forma Ø 23
porcia
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
6 ks- väčšie
3 PL
1 PL
280 g (sušienky)
50 g
40 g
Poleva:
200 ml
1 PL (zemiakový, kukuričný)
1 PL
30 g




Postup

  1. 1

    Jablká nastrúhame nahrubo. Pridáme cukor a škoricu a 10 minút podusíme.

    Nepečený jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstavíme z ohňa a pridáme na malé kúsky nalámaný biskvit a dobre premiešame.

    Nepečený jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme nasekané orechy a nastrúhanú čokoládu. Premiešame.

    Nepečený jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes dáme do tortovej formy vyloženej alobalom (len dno) a zarovnáme.

    Nepečený jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme do chladničky vychladnúť na niekoľko hodín. Potom korpus vyberieme a dáme na tanier.

    Nepečený jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do mlieka pridáme cukor, vmiešame škrob a na slabom ohni privedieme k varu. Odstavíme a vmiešame čokoládu. Necháme ju rozpustiť. Koláč potrieme teplou polevou. Necháme v chladničke stuhnúť.

    Nepečený jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

drajan
Zaujímavý recept, ukladám, možno vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia