Nepečený jablkový koláč fotorecept
Jablká sú do koláčov jedným z najpoužívanejších druhov ovocia. Sú šťavnaté a sú superbodkou v koláčoch.
1 tortová forma Ø 23
porcia
porcia
60 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 6 ks- väčšie |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 280 g (sušienky) |
|
| 50 g |
|
| 40 g |
|
| Poleva: | |
| 200 ml |
|
| 1 PL (zemiakový, kukuričný) |
|
| 1 PL |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Jablká nastrúhame nahrubo. Pridáme cukor a škoricu a 10 minút podusíme.
-
2
Odstavíme z ohňa a pridáme na malé kúsky nalámaný biskvit a dobre premiešame.
-
3
Potom pridáme nasekané orechy a nastrúhanú čokoládu. Premiešame.
-
4
Zmes dáme do tortovej formy vyloženej alobalom (len dno) a zarovnáme.
-
5
Dáme do chladničky vychladnúť na niekoľko hodín. Potom korpus vyberieme a dáme na tanier.
-
6
Do mlieka pridáme cukor, vmiešame škrob a na slabom ohni privedieme k varu. Odstavíme a vmiešame čokoládu. Necháme ju rozpustiť. Koláč potrieme teplou polevou. Necháme v chladničke stuhnúť.









Diskusia k receptu