Zaúdené kačacie prsia s kelom
Kačacie prsia umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením.
Surimi prúžky s citrónovým olejom
Mám ráda jídla nepřekombinovaná, jednoduchá, rychlá a tak jsem došla až k této jednoduché úpravě...
Chrumkavé kuracie stehienka s reďkovkovým šalátom
Obľúbené šťavnaté kuracie stehienka sme obalili v chrumkavej strúhanke s mandľami a upiekli sme ich rúre....
Srbský kurací guľáš
AJ tento recept bol už niekedy v štyridsiatych rokoch posledného storočia minulého tisícročia uverejnený v Slovenskej kuchárke....
Syrový šalát s cestovinami
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Zlejem ich, vmiešame do nich lyžicu bazalkového pesta a necháme...
Kysnutý koláč s ríbezľami a čučoriedkami
Pripravíme si kvások z trochy teplého mlieka, trochy cukru a polovice kocky čerstvého droždia.
Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...
Petrova kaša
Tento recept sa hodí k rôznym druhom mäsa , alebo k vaječným jedlám i k viacerým...
Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Rolky z lístkového cesta plnené zelerovo-petržlenovou vňaťkou
Tu na Vareche je už vela receptov na plnenie lístkového cesta, či už na sladko, na slano...
Cestoviny (pizza)
V podstate nič priebojné, hlad urobí svoje, tak som sa dnes pokúsila spraviť omáčku na...
Eintopf z pečienok a húb
Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime...
Čínska kapusta po thajsky
Obsahuje veľa kys. listovej, horčíka, niacínu, vit. A, C, E
Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch....
Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....
Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
Šmirkas a plnené vajíčka
Nechajte sa inšpirovať receptom na prípravu dobrôt, pri ktorom využijete tradičné suroviny slovenskej kuchyne, akými...
Kurča a lá Mexiko
Kurča umyjeme, rozdelíme na porcie, potrieme cesnakom roztlačeným v oleji, osolíme a poprášime paprikou....
Rizotko a la Mexiko /fotorecept/
toto rizotko som kedysi robila ja, nemam recept, len som proste pouzila co mam rada :)
Tvarohový koláč s hrozienkovou omáčkou
Nemala som v umysle sem tento recept pridavat, preto som ani postup nefotila. Neviem,...
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......
Dvojfarebné oblátkové rezy
Zase niečo z Chorvátska. Jednoduché a veľmi chutné oblátkové rezy.