Foto: diabambulka
Opäť niečo z mojej rýchlej kuchyne, sýte a rýchle. Kto má rád extra (ščipoš) môže čili ešte pridať, alebo naopak vynechať :-)
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky spolu s paprikou. Zalejeme vodou, pridáme klobásu, troška osolíme a varíme domäkka. Zatiaľ si pripravíme zásmažku. Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu spolu s na drobno nakrájaným cesnakom a nakrájanými čili papričkami. Pridáme pretlak, orestujeme, zasypeme hladkou múkou a chvíľku restujeme. Pridáme vodu a premiešame. Keˇsú zemiaky mäkké, pridáme sterilizovanú fazuľu aj s nálevom ( preto pozor na začiatku na soľ, radšej menej, lebo aj nálev je mierne slaný, aj klobása pustí svoju fajnovú chuť do polievky ). Keď sa polievočka začne variť, vmiešame zásmažku. Chvíľku povaríme a hotovo :-)
- 2
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu