Jahňacia kofta s tahini dresingom
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako leto plné vôní sviežich bylín a chuti čerstvej zeleniny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 2 strúčiky |  | 
| 1/2 čl |  | 
| 1,5 čl |  | 
| 1/2 čl |  | 
| 1 čl |  | 
| 1/2 čl |  | 
| 2 krajce |  | 
| 1 ks |  | 
| Tahini dresing: | |
| 2 PL |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 strúčik |  | 
| 2 - 3 PL |  | 
| 2 PL |  | 
| 1 PL |  | 
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky a rozpálime gril. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak, čierne korenie, rascu, škoricu, mletú papriku, soľ, chlieb a vajce. Všetko dôkladne zmixujeme, až dosiahneme jednotnú konzistenciu. 
- 2
Zmes rozdelíme na 12 dielov, vyformujeme kofty, napichneme ich na špajdle, na uľahčenie práce si môžeme ruky namočiť do vody alebo do oleja. 
- 3
Tahini dresing: Tahini, citrónovú šťavu, cesnak, vodu, smotanu, petržlenovú vňať a soľ dáme do misky a dôkladne premiešame. 
- 4
Kofty grilujeme 10 minút na mierne rozpálenom grile za neustáleho obracania, kým nestmavnú. Ako prílohu môžeme zvoliť grilované paradajky alebo zeleninový šalát. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu