Jahňacia kofta s tahini dresingom
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako leto plné vôní sviežich bylín a chuti čerstvej zeleniny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 čl |
|
1,5 čl |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
2 krajce |
|
1 ks |
|
Tahini dresing: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
2 - 3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky a rozpálime gril. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak, čierne korenie, rascu, škoricu, mletú papriku, soľ, chlieb a vajce. Všetko dôkladne zmixujeme, až dosiahneme jednotnú konzistenciu.
- 2
Zmes rozdelíme na 12 dielov, vyformujeme kofty, napichneme ich na špajdle, na uľahčenie práce si môžeme ruky namočiť do vody alebo do oleja.
- 3
Tahini dresing: Tahini, citrónovú šťavu, cesnak, vodu, smotanu, petržlenovú vňať a soľ dáme do misky a dôkladne premiešame.
- 4
Kofty grilujeme 10 minút na mierne rozpálenom grile za neustáleho obracania, kým nestmavnú. Ako prílohu môžeme zvoliť grilované paradajky alebo zeleninový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu