Jahňacia kofta s tahini dresingom

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015
Jahňacia kofta s tahini dresingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako leto plné vôní sviežich bylín a chuti čerstvej zeleniny.

4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
2 strúčiky
1/2 čl
1,5 čl
1/2 čl
1 čl
1/2 čl
2 krajce
1 ks
Tahini dresing:
2 PL
1 PL
1 strúčik
2 - 3 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky a rozpálime gril. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak, čierne korenie, rascu, škoricu, mletú papriku, soľ, chlieb a vajce. Všetko dôkladne zmixujeme, až dosiahneme jednotnú konzistenciu.

  2. 2

    Zmes rozdelíme na 12 dielov, vyformujeme kofty, napichneme ich na špajdle, na uľahčenie práce si môžeme ruky namočiť do vody alebo do oleja.

  3. 3

    Tahini dresing: Tahini, citrónovú šťavu, cesnak, vodu, smotanu, petržlenovú vňať a soľ dáme do misky a dôkladne premiešame.

  4. 4

    Kofty grilujeme 10 minút na mierne rozpálenom grile za neustáleho obracania, kým nestmavnú. Ako prílohu môžeme zvoliť grilované paradajky alebo zeleninový šalát.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia