Ciabatta s údeným lososom a baby zelenou špargľou
Foto: pumaamravec
Jednoduché, rýchle, zdravé a sýte raňajky pre tých ktorých omrzel bežný chlieb so šunkou a maslom.:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ciabaty (najlepšie celozrnné) si rozrežeme na polovice. Každú časť potrieme majonézou a položíme list rímskeho šalátu.
- 2
Filet (môžu byť aj plátky údeného losasa ale filet je na toto vhodnejší) údeného lososa si rozeberieme na väčšie kúsky a poukladáme na šalát.
- 3
Zelenú špargľu (ja som použila baby zelenú špargľu, ktorá je jemnejšia a ma výraznejšiu chuť, ale môže byť aj obyčajná) si dáme do studenej vody. Pridáme trošku soli, trošku cukru a trochu mlieka. Necháme zovrieť a varíme ešte minútku na miernom ohni. Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou aby ostali krásne zelené.
- 4
Špargľu (3ks na každú polovicu ciabatty) poukladáme na kúsky lososa. Posypeme drveným oreganom a kôprom. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu