Ciabatta s údeným lososom a baby zelenou špargľou

pumaamravec - fotkapumaamravec, 7. februára 2012

Jednoduché, rýchle, zdravé a sýte raňajky pre tých ktorých omrzel bežný chlieb so šunkou a maslom.:)

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
150 g
4 listy
12 ks
4 ČL
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Ciabaty (najlepšie celozrnné) si rozrežeme na polovice. Každú časť potrieme majonézou a položíme list rímskeho šalátu.

  2. 2

    Filet (môžu byť aj plátky údeného losasa ale filet je na toto vhodnejší) údeného lososa si rozeberieme na väčšie kúsky a poukladáme na šalát.

  3. 3

    Zelenú špargľu (ja som použila baby zelenú špargľu, ktorá je jemnejšia a ma výraznejšiu chuť, ale môže byť aj obyčajná) si dáme do studenej vody. Pridáme trošku soli, trošku cukru a trochu mlieka. Necháme zovrieť a varíme ešte minútku na miernom ohni. Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou aby ostali krásne zelené.

  4. 4

    Špargľu (3ks na každú polovicu ciabatty) poukladáme na kúsky lososa. Posypeme drveným oreganom a kôprom. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

bejgi
tak toto je neskutočná mňamka, losos čerstvý, špargľa, bez majonézy/jogurt/ hm, dala, by som si :)
xenoclea
Jej, konecne si tu, uz som rozmyslala, kam si sa stratila! A ten toast je pochutka, mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia