Foto: gloria
Mám vo veľkej obľube červené karí, tak s ním často experimentujem. Takto som zaimprovizovala včera.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
|
|
1 stredne veľká |
|
3 |
|
1 |
|
1 menšia ošúpaná surová |
|
1 |
|
cca 3 dl |
|
1 v konzerve |
|
2 PL |
|
1 zväzok |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 ČL/PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Nakrájame cibuľu. Mrkvu, petržlen a sladký zemiak si ošúpeme a nakrájame na chutné kúsky. Mladú cibuľku opláchneme a nakrájame na max. 1cm kúsky.
-
2
Cibuľku chvíľu opečieme na oleji. Pridáme mrkvu, petržlen a sladký zemiak a asi 5 minút restujeme.
-
3
Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme cícer (aj s tekutinou z konzervy) a červenú karí pastu. (Ja ju zvyknem najskôr rozmiešať v kokosovom mlieku aby bola potom všade rovnomerne.) Prikryjeme a dusíme 12 - 15 min.
-
4
Pridáme mladú cibuľku a sézam a dochutíme cukrom a vegetou. Znovu prikryjeme a necháme ešte asi 4 min. podusiť. Môžeme podávať s ryžou alebo pečivom, alebo ako prílohu k mäsu. Ešte môj tip na kokosové mlieko: ja si varím vlastné, 1 šálku strúhaného kokosu zalejem 2 šálkami vody, a nechám minimálne 1,5 hod. dusiť na slabom ohni. Potom nechám trochu vychladnúť, rozmixujem tyčovým mixérom a precedím cez gázu. Vyjdú z toho asi tak 3 dcl.
, dokonca este rychlejsia priprava ako ja robim, asi nabuduce tiez tak vyskusam..