Sladko-pikantné červené karí fotorecept

gloria - bez fotkygloria, 7. novembra 2012 13:14
Ďalšie recepty »
Sladko-pikantné červené karí (fotorecept)Foto: gloria

Mám vo veľkej obľube červené karí, tak s ním často experimentujem. Takto som zaimprovizovala včera.

3
porcie
20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 stredne veľká
3
1
1 menšia ošúpaná surová
1
cca 3 dl
1 v konzerve
2 PL
1 zväzok
podľa chuti
1 PL
1 ČL/PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Nakrájame cibuľu. Mrkvu, petržlen a sladký zemiak si ošúpeme a nakrájame na chutné kúsky. Mladú cibuľku opláchneme a nakrájame na max. 1cm kúsky.

    Sladko-pikantné červené karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľku chvíľu opečieme na oleji. Pridáme mrkvu, petržlen a sladký zemiak a asi 5 minút restujeme.

    Sladko-pikantné červené karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme cícer (aj s tekutinou z konzervy) a červenú karí pastu. (Ja ju zvyknem najskôr rozmiešať v kokosovom mlieku aby bola potom všade rovnomerne.) Prikryjeme a dusíme 12 - 15 min.

    Sladko-pikantné červené karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mladú cibuľku a sézam a dochutíme cukrom a vegetou. Znovu prikryjeme a necháme ešte asi 4 min. podusiť. Môžeme podávať s ryžou alebo pečivom, alebo ako prílohu k mäsu. Ešte môj tip na kokosové mlieko: ja si varím vlastné, 1 šálku strúhaného kokosu zalejem 2 šálkami vody, a nechám minimálne 1,5 hod. dusiť na slabom ohni. Potom nechám trochu vychladnúť, rozmixujem tyčovým mixérom a precedím cez gázu. Vyjdú z toho asi tak 3 dcl.

    Sladko-pikantné červené karí (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist