Sladko-pikantné červené karí fotorecept

gloria - bez fotkygloria, 7. novembra 2012
Sladko-pikantné červené karí (fotorecept)
Foto: gloria

Mám vo veľkej obľube červené karí, tak s ním často experimentujem. Takto som zaimprovizovala včera.

3
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 stredne veľká
3
1
1 menšia ošúpaná surová
1
cca 3 dl
1 v konzerve
2 PL
1 zväzok
podľa chuti
1 PL
1 ČL/PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Nakrájame cibuľu. Mrkvu, petržlen a sladký zemiak si ošúpeme a nakrájame na chutné kúsky. Mladú cibuľku opláchneme a nakrájame na max. 1cm kúsky.

    Sladko-pikantné červené karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľku chvíľu opečieme na oleji. Pridáme mrkvu, petržlen a sladký zemiak a asi 5 minút restujeme.

    Sladko-pikantné červené karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme cícer (aj s tekutinou z konzervy) a červenú karí pastu. (Ja ju zvyknem najskôr rozmiešať v kokosovom mlieku aby bola potom všade rovnomerne.) Prikryjeme a dusíme 12 - 15 min.

    Sladko-pikantné červené karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mladú cibuľku a sézam a dochutíme cukrom a vegetou. Znovu prikryjeme a necháme ešte asi 4 min. podusiť. Môžeme podávať s ryžou alebo pečivom, alebo ako prílohu k mäsu. Ešte môj tip na kokosové mlieko: ja si varím vlastné, 1 šálku strúhaného kokosu zalejem 2 šálkami vody, a nechám minimálne 1,5 hod. dusiť na slabom ohni. Potom nechám trochu vychladnúť, rozmixujem tyčovým mixérom a precedím cez gázu. Vyjdú z toho asi tak 3 dcl.

    Sladko-pikantné červené karí (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Pekný recept, dobré papanie, tú červenú kari pastu by som tuším aj mala niekde mať....kokos. mlieko nemám, ale tvoja rada by sa mi zišla, bolo by dobré, ak by si recept dala zvlášť, lebo aj keď si tento rcp dám do KK, nebudem vedieť, že je tam ten návod, myslím, že by ho aj iní prijali, vďaka.

Pridaj komentár k receptu: