Teplá pomazánka z baklažánov

starka - bez fotkystarka, 18. októbra 2009
Teplá pomazánka z baklažánov
Foto: starka

Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná nielen ako teplá chuťovka, ale aj z chladničky na ochutenie chlebíkov na raňajky a desiatu

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
3 ks
6-8 ks
3  PL
1 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažánu odrežeme stopku a prekrojíme na polovicu. Papriku očistíme od semien . Poukladáme do pekáča a upečieme. Pred koncom pečenia pridáme strúčiky cesnaku - nešúpané. Keď celá kuchyňa vonia a paprika má čierne puchiere vyberieme z rúry. Prikryjeme a necháme zapariť.

  2. 2

    Ešte horúcu zeleninu očistíme od šupiek ( baklažán, papriku aj cesnak), pokrájame na kúsky a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme olej a ocot, osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s hriankami alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.

Diskusia k receptu

biba67
Perfektny recept!Pracny,ale oplati sa...robievam ho tiez!
alenabaliga
vobec sa mi nezda pracny, mnam, uz sa mi slinky zbiehaju, hned si zozeniem suroviny a spravim. zboznujeme baklazany a o cesnaku ani nehovoriac. blahozelam