Foto: starka
Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná nielen ako teplá chuťovka, ale aj z chladničky na Zobraziť celý popisKeďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná nielen ako teplá chuťovka, ale aj z chladničky na ochutenie chlebíkov na raňajky a desiatu
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažánu odrežeme stopku a prekrojíme na polovicu. Papriku očistíme od semien . Poukladáme do pekáča a upečieme. Pred koncom pečenia pridáme strúčiky cesnaku - nešúpané. Keď celá kuchyňa vonia a paprika má čierne puchiere vyberieme z rúry. Prikryjeme a necháme zapariť.
- 2
Ešte horúcu zeleninu očistíme od šupiek ( baklažán, papriku aj cesnak), pokrájame na kúsky a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme olej a ocot, osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s hriankami alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu