Tokáň zo sviečkovice Gundel

Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 5. novembra 2009 10:36
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tokáň zo sviečkovice GundelFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0,5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu pečeň taktiež nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti, osolíme, okoreníme a odložíme do chladničky. Nakrájanú cibuľku opražíme na masti, pridáme kúsky sviečkovice a na silnom ohni opražíme.

  2. 2

    Potom pridáme kúsky husacej pečene a na kocky pokrájané šampiňóny. Ochutíme soľou, korením, najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou a na miernom ohni necháme ďalej pražiť. Pridáme hnedú omáčku a červené víno.

  3. 3

    Špargľu a fazuľu udusíme na masle a potom pridáme k sviečkovici. Ako prílohu môžeme podávať dusenú ryžu.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist