Tokáň zo sviečkovice Gundel
Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 5. novembra 2009
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 5. novembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0,5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu pečeň taktiež nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti, osolíme, okoreníme a odložíme do chladničky. Nakrájanú cibuľku opražíme na masti, pridáme kúsky sviečkovice a na silnom ohni opražíme.
- 2
Potom pridáme kúsky husacej pečene a na kocky pokrájané šampiňóny. Ochutíme soľou, korením, najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou a na miernom ohni necháme ďalej pražiť. Pridáme hnedú omáčku a červené víno.
- 3
Špargľu a fazuľu udusíme na masle a potom pridáme k sviečkovici. Ako prílohu môžeme podávať dusenú ryžu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu