Piškótový zákusok

sevilleann - fotkasevilleann, 9. augusta 2010

Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.

30 minút
príprava

Suroviny

60 dkg
1 šálka
PLNKA 1:
25 dkg
3 ks
1 ks
PLNKA 1,1:
3 ks
2 PL
20 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plnka 1: Bielky, prášk. cukor a vanilk. cukor vyšľaháme nad parou.

  2. 2

    Po vyšľahaní pridáme Plnku 1,1. Teda žĺtka, cukor a maslo. Všetko zmiešame do hustého krému.

  3. 3

    Piškóty naukladáme na plech vedľa seba, polejeme čiernou kávou. Na piškóty dáme plnku, znova piškóty s kávou ( opačne poukladané), plnku - piškóty. Navrch dáme vyšľahanú šľahačku a posypeme čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť

Diskusia k receptu

alexdidi
Prepáč, ale niečomu nerozumiem: plnka1,1 to znamená, že vymiešame žĺtka s cukrom a maslom?Potom zľahka do snehu?...ešte teplého?...netopí sa maslo?...a spojí sa táto hmota dobre navzájom?...je to ďalší recept na falošné tiramisu, však?
aljosa
ja by som tam dala namiesto šľahačky tvaroh so sladkou smotanou
sevilleann
alexdidi - ono sa to krásne spojí, mala by Ti potom ostať hustejšia hmota.
aljosa - aj to môže byť dobrý nápad
alexdidi
@sevilleann , chcela by som vyskúšať tento tvoj recept, ale nemohla by si mi odpovedať podrobnejšie na moje otázky?
evanaaa
Ani ja som celkom nechápala, jednoduchšie mohlo byť - plnka 2, nie? Atá sa zmieša s bielkovou hmotou . Ći sa to nezrazí, horúci sneh do tých žľtkov, Sevilleann by to mala trochu upresniť.
sevilleann
prvá plnka by mala byť vychladnutá, potom primiešavať plnku 2
alexdidi - áno, plnka 1,1 - žľtka, cukor a maslo vymiešame a po vymiešaní pridávame do vychladnutej prvej časti