Je to velmi starý receptik-pochadza z prvej polovice 19 storočia,zatial som nezistila prečo má taky názov,no pokusim sa....tieto sviatky to budem robit-pridam i foto Zobraziť celý popisJe to velmi starý receptik-pochadza z prvej polovice 19 storočia,zatial som nezistila prečo má taky názov,no pokusim sa....tieto sviatky to budem robit-pridam i foto neskor...
príprava
Suroviny
2 baličky |
|
1balik |
|
1balik sušené |
|
2pomarančov pokrajanu |
|
100g |
|
100g sušene vykostkované |
|
500g |
|
1/4 |
|
1liter prevarené 1liter |
|
sačok celá |
|
10ks |
|
1citrona struhana |
|
1citr.a 2pomaranče |
|
Postup
-
1
Potrebujeme ohnovzdornu misu a husty droteny rošt "Do velkej ohnovzdornej misy,ktoru postavime na stol,dame ovocie,hrozienka,datle,orechy a slivky.Na misu položime rošt,nan rozložime kockovy cukor,dobre pokvapkáme rumom a zapálime.Zapálený alkohol musi horiet a roztopený cukor kvapkat do misy s ovocim.Všetko sa to može robit priamo na jedálenskom stole,preto pre väčši efekt zhasneme svetlo.Ked sa všetok cukor roztopi,rošt odstránime,do misy vlejeme prevarené vinko,do ktorého sme pridali pri vareni škoricu,klinčeky,citr.koru a štavu z citr. a pomarančov.Trocha premiešame a hned podavame.
Len treba podotknúť, že keď nalievate rum na cukor, určite sa vám uleje aj na ovocie a keď ho potom zmiešate s tým vínom...... Skrátka, na pitie veľmi chutné, ale radšej opatrne s množstvom.