Zápalky fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 7. decembra 2011
Zápalky (fotorecept)
Foto: ailuj82

Znovu som experimentovala :)

10 minút
na 175 °C

Suroviny

140 g
90 g mäkké
50 g
1 ks
štipka
10 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme v chlade 2-3 hod. Cesto pretláčame cez krájač zemiakov, snažíme sa na približne rovnakú dĺžku. Zápalky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, trochu ich vyrovnáme a vložíme do chladničky na 10-15 min.

    Zápalky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 175°C a šupneme do nej koláčiky priamo z chladničky. Z tejto dávky sú asi 2 plechy.

    Zápalky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme do bleda. Necháme vychladnúť.

    Zápalky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Konce *zápaliek* namáčame v čokoládovej poleve /lepšie drží keď je poleva mierne stuhnutá, nie horúca/, alebo do cukrovej polevy prifarbenej cviklou. Ukladáme späť na papier a necháme stuhnúť.

    Zápalky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto vyzerajú ... :-) Najväčšiu radosť má 3 ročný syn...

    Zápalky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Jééj to je pekné, hravé a určite sú aj dobré tie zápalky. A tam vzadu vidím ďalší recept: sviečočky.
Ukladám do KK, vďaka.
3sandra3
pekné zápalky a tieto dokonca môžu mať v rukách aj deti
tinca
super pomôcky a ide to iste šikovne,pekné:)
jeka
receptík ukladám a vyskúšam,chcem tieto vianoce niektoré zákusky vymeniť za nové druhy a tento sa mi páči.dakáujem za receptíkl.
slavka11
cesticko som si uz zarobila akurat by som sa chcela opytat ze ci z toho mnozstva vyjdu ozaj dva plechy lebo mne sa zda podla toho mnozstva cesta co mi z danej davky vyslo ze je toho velmi malo.
tothka
Zápalky som robila minulý rok, ale krájanie cesta na tenké prúžky mi robilo trochu problém, pretože som nepoznala tvoj zlepšovák. Výborný nápad.
zápalky s čokoládou chutili výborne.
slavka11
ak mozem poradit z cesta som si narobila hranolceky a dala ich na cca 15 - 20 min do mraznicky lahsie sa mi z cesta robili hranolky ako ked bolo iba v chladnicke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia