Smažené spišské pirohy s anglickou slaninou a diabolskou čili omáčkou
Branislav Krestián
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 19. marca 2010
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 19. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do vriacej vody ponoríme pirohy, jemne premiešame varechou, po vyplávaní na povrch ich scedíme a vyprážame vo vopred rozohriatej fritéze do zlatista.
- 2
Červenú fazuľu ohrejeme na panvičke, pridáme malé množstvo kečupu a strúčik cesnaku. Diabolskú čili omáčku pripravíme z pochúťkovej smotany, čili omáčky, zvyšku kečupu a dvoch strúčikov cesnaku.
- 3
Pirohy podávame so zmesou fazule, s čili omáčkou a jemne opraženou anglickou slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu