Pikantný zajac so zeleninou
Velmi zdravy a chutny recept, prevonany bylinkami, obohateny vitaminom B3, B12. a A. Vhodny pre...
Kokosový jablčník
PIŠKÓTA : Žĺtka s cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme preosiatu múku spolu s PDP. Nakoniec pridáme...
Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Mrazené slivky necháme pomaly rozmraziť. Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a...
Rýchly slivkový koláč
Kedže je dnes sviatok tak som sa ráno rozhodla, že aj dnes takto uprostred týždňa upečiem...
Špagety s tuniakovou omáčkou a čerstvými bylinkami
Špagety uvaríme vo vode a scedíme ich. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju speniť do zlatista...
Nemecká omeleta
Tento recept som nasiel niekde v novinach pred niekolkymi rokmi a je neoddelitelnou sucastou nasich nedelnych...
Párty ježko
Tohto ježka pripravujem na rôzne párty už veľmi dlho a stále sa teší veľkej obľube, pretože...
Pikantné kuracie krídla
Krídla umyjeme, očistíme a odstránime konce. (nemusíme ja som polovicu odstranila a polovicu nechala pretože mamina ich...
Domáca ťahaná štrúdľa tvarohovo-škvarková s červenou cibuľkou
Veru som ťahanú štrúdľu už dávno nerobila. až sa mi žiadalo to krehké , chrumkavé cesto...
Prekladaná kapusta
Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme....
Rozprávka na plechu
Suroviny na cesto vymiešame a nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 170...
Vianočné rožteky-celiatické
Tieto rožteky, niekto ich volá parížske nechýbajú na vianočnom stole a preto som urobila celiatickú verziu...
Kelový prívarok a´la Mamkine 1. uznanie
Tento recept opisujem ako nostalgickú spomienku na svoje detstvo, na moju Mamku_Anyuci a jej prvú pochvalu...
Veľkonočná šviencelina
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou...
Tvarohová pena s kakaom
Recept na obľúbenú tvarohovú penu (krém) ako je napríklad Paťa alebo Pribináčik.
Vianočná kyslá polievka
Recept je prastarý. Myslím, že dnes ju málokto varí takto. U nás je to...
Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto...
Zapekané vegetariánske zemiaky
Názov francúzske zemiaky je sprofanovaný, všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé, chutné...
Teplý zemiakový šalát
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme....
Šošovica se špenátem
Jednoduchý, ale trochu jiný recept na čočku, třeba i novoroční. Jeden z receptů na...
Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...
Gnocchi al gorgonzola alebo gnocchi s gorgonzolovou omáčkou
Gorgonzola je syr veľmi silnej chute a vône, človek musí byť trochu otvorenejší netradičným vnemom na...
Pečené pirôžky - Drobni pirožki
Nechutia mi veľmi nie som zvyknutá, ale na východe sa zvykli robievať na Vianoce:)... tak...
Cibuľový šalát
Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...
Jarná príloha z cukrového hrášku
Tento recept mám od priateľky z Maďarska a robievam ho vždy na jar, z prvého cukrového...