Foto: methi
Aloo gobi masala.
Postup
-
1
Vo woku zohrejeme olej a osmažíme cibuľu, kým nie je priesvitná. Pridáme zázvor a cesnak.
-
2
Pridáme zemiaky a karfiol a dobre premiešame. Trošičku podlejeme vodou a dusíme 10 minút prikryté na slabom ohni. Vodu prilievame po trošičkách, podľa potreby. Výsledné jedlo nemá šťavu.
-
3
Po 10 minútach pridáme kurkumu, čili korenie, koriander, garam masala, rímsku rascu a osolíme. Premiešame a dodusíme domäkka. Ak treba znova prilejeme máličko vody.
-
4
Keď je zelenina mäkká, posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou, premiešame a podávame.
-
5
Podávame ako zeleninovú prílohu alebo s indickými plackami Naan, Čapati.
som strašne rada že si sa vrátila, tvoje recepty mi veľmi chýbali a bola som smutná, že sa mi stratili z mojej kuchárskej knižky, prajem ti veľa úspechov a kuchárskeho nadšenia.
Vdaka :) som rada, ze ti chuti.
Dnes sme mali na obed, ako prilohu. Chutilo...
Dakujem za recept.