Chalupárske zemiaky zapečené s hubami fotorecept
Foto: sracz
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb. Ešte dlho si Zobraziť celý popisVerte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb. Ešte dlho si však musím o mojej predstave nechať iba snívať. Vy ste na tom určite lepšie a ja Vám to všetkým, milí priatelia, zo srdca doprajem. Pripravte si tento recept podľa vlastných možností a chutí. Želám vám známe „vihodňarske, dobre šmaki, ... ta ňe!?“ Postup je jednoduchý v obidvoch prípadoch a chuť výsledného „diela“ kúzelná. S chuťou do práce a dobrú chuť!
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,2-1,5 kg (uvarené v šupke) |
|
5-6 PL čerstvé |
|
2-3 PL |
|
1 ks veľká |
|
350-400 g čerstvé (šampiňóny crimini) |
|
240-250 ml pokrájaná |
|
5-6 PL |
|
320-350 g |
|
120-150 g hustá |
|
220-230 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zostava prostá a príprava jednoduchá. Spravidla toto moje „dielo kompletizujem baj vočko“, ale kvôli poriadku som tentoraz všetko poctivo odvážil či odmeral a už na vstpnom zábere sú uvarené a ošúpané zemiaky, pokrájaná klobása a orestované huby „criminy“ alias béžové šampiňóny.
-
2
V šupke uvarené a olúpané žlté zemiaky som pokrájal na tomto „PMM“ prostriedku malej mechanizácie a kolieska som hneď v prvej vrstve ukladal do maslom vymastenej a strúhankou posypanej zapekacej misy z jenského skla.
-
3
Do panvice som nalial rastlinný olej a naň rozložil pokrájané huby „crimini“, jemne ich posolil, okorenil, pridal hrnček čerstvo pokrájanej petržlenovej vňate a chuť Slovenska „prikúzlil“ čerstvo mletými guličkami sušenej borievky. Potom som huby nechal na strednom ohreve restovať.
-
4
Časť orestovaných húb som rozložil na prvú vrstvu zemiakov, jemne osolených...
-
5
nasledovala pokrájaná údená klobása...
-
6
...opäť vrstva zemiakov, jemne osolených a plátky masla...
-
7
...vrstva pokrájanej klobásy, vrstva orestovaných húb a kôpky kyslej smotany.
-
8
Posledná, horná, vrstva zemiakov jemne osolených a...
-
9
...poliatych „šlahetkou“ t. j. asi ¼ litrovou „škatuľkou“ šľahačkovej smotany, s jemným posypom strúhanky.
-
10
Nuž a po necelej hodinke v rúre vyhriatej na 180 ⁰C som získal takéto „zlatučké dielo“.
-
11
S chuťou sme ho zjedli s okrou a jalopeño zo sladkokyslého „Znojmo“ nálevu.
Faktická poznámka /ne pro autora receptu/: Ta vyskakující reklama - video v postupu je na - každý si doplní na co asi! Prasí to recept, pardon.