Malé rožky so strúhaným syrom

an3da - fotkaan3da, 22. februára 2012
Malé rožky so strúhaným syrom
Foto: an3da

Kedˇ pre nejakú oslavu potrebujeme drobné slané pečivo tak si urobíme aj takéto rožky.

3 minút
príprava
20-25 minút
na 250 °C

Suroviny

200 g
250 g
500 g
20 g
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka s lyžičkou cukra dáme droždie.

    Malé rožky so strúhaným syrom - obrázok 1
  2. 2

    Kedˇ droždie vyjde na povrch, pridáme múku, margarín, sto gramov postrúhaný syr, malú lyžičku soli a vymiesime cesto. Nemiesime príliš dlho a podelíme na šesť častí.

    Malé rožky so strúhaným syrom - obrázok 2
  3. 3

    Každú vyvaľkáme na tenko a podelíme na dvanásť častí.

    Malé rožky so strúhaným syrom - obrázok 3
  4. 4

    Veľkosť rožku:

    Malé rožky so strúhaným syrom - obrázok 4
  5. 5

    Uložíme na vymastený plech, potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme postrúhaným syrom. Ak je syr menej slaný tak ho trochu prisolíme. Ak je syr slaný tak potom aj do cesta dáme menej soli a opačne. Pečieme na 250 stupňov do ružova.

    Malé rožky so strúhaným syrom - obrázok 5

Diskusia k receptu

paveva
vyzerajú fajnovo, sú maličké, nevim, ako sa ukladajú recepty.
gabi57
Robím tiež takéto rohlíčky, aj s bryndzou som ich skúšala. Sú výborné
aroooo
poznám a robím, sú dobré, ale uložím aj tieto.@paveva ,musíéš najprv kliknúť hore v pravo pod srdiečkom je moja kuchár.kniha, tam podľa pokynov si spravíš rubriky, napr.polievky,bravč.mäso, slané pečivo...a keď si chceš uložiť napr. tento recept,ťukneš na ňom tiež vpravo dole nižšie na oranžový obdĺžnik pridaj do svojej kuch.knihy, vyrolujú sa ti tebou zadané rubriky-slané pečivo,ťuk na ňu a je to.Vitaj medzi nami,študuj,ukladaj a pridávaj nové recepty.
svetlana70
chcem sa opýtať, akú múku? vyzerajú pekne musím vyskúšať.....:)
matata1
@an3da také maličké rožteky to musí byť babračka, ale vyzerajú mňamkovo.
braxi
aj ja chcem vedieť akú múku mám použiť..... :o)
hanka111
...ja ich robim z hladkej muky su vyborne. An3da nepise, ci necha cesto trochu nakysnut, pripadne ci nechava rohlicky nakysnut na plechu. Neviem aku ma skusenost ona, ja nechavam cesto trochu nakysnut.
marikafil
@an3da - sto bodov za ten obrázok rožteka a lyžičky, aby si nám názorne ukázala veľkosť! a pekný recept. Iste je to väčšia babračka ako s veľkými rožkami, ale zase sa nerobia každý deň, len na zvláštne príležitosti. Vyskúšam:-)
monikab
ja ich robim ako skvarkove slimaky.na rozvalkane cesto natriem rozrobenu skvarkovu pomazanku,tiez su vyborne a robim ich zo 16 dielikov tak su take jednohubky
cica2
aj tieto sú peknučké a určite aj chuťovo výborné...kk:-)
an3da
Múka asi T-400, ja mám iba takú, všetko robím s ňou.
Ja hnedˇ robím, cesto nekysne, iba čo na plechu kým sa rúra zahreje.
Pravda pravdivá že je babračka, jesť chcú všetci a pripomôcť nemá
kto ale išlo mi dosť šikovne, robila som stéreo- aj ľavou aj pravou
odrazu, najprv zdola nahore a potom tie zhora nadole...
an3da
Diky za milé komentáre, a to s lyžicou som sa spamätala tak že mi bola
v múky, pozrela som na lyžicu a pomyslela, idem vyfotiť aby ste si
mohli predstaviť veľkosť :-D
marijanka712
krásný postup aj porovnanie s lyžičkou super , vyskúšam vypadajú dobre a k oslave ako stvorené..... dík za rp.
an3da
marikafil, mala som jedno dievča u nás, folklorničku, menom
Erika Hrdlicova - nepoznáš, bola zo Sládkovičova, milé dievča,
bolo ich asi päť súrodencov.
boba16
Ja ich volám slimáky a robím ich dost často, nechám napučat iba kvások a cesto už potom nekysne. Okrem strúhaného syra posypem ešte celým kmínom - pár zrniek na každý. Sú výborné a mukú dávam hrubu. Vyskúšajte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia