Foto: an3da
Kedˇ pre nejakú oslavu potrebujeme drobné slané pečivo tak si urobíme aj takéto rožky.
3 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka s lyžičkou cukra dáme droždie.
-
2
Kedˇ droždie vyjde na povrch, pridáme múku, margarín, sto gramov postrúhaný syr, malú lyžičku soli a vymiesime cesto. Nemiesime príliš dlho a podelíme na šesť častí.
-
3
Každú vyvaľkáme na tenko a podelíme na dvanásť častí.
-
4
Veľkosť rožku:
-
5
Uložíme na vymastený plech, potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme postrúhaným syrom. Ak je syr menej slaný tak ho trochu prisolíme. Ak je syr slaný tak potom aj do cesta dáme menej soli a opačne. Pečieme na 250 stupňov do ružova.
Ja hnedˇ robím, cesto nekysne, iba čo na plechu kým sa rúra zahreje.
Pravda pravdivá že je babračka, jesť chcú všetci a pripomôcť nemá
kto ale išlo mi dosť šikovne, robila som stéreo- aj ľavou aj pravou
odrazu, najprv zdola nahore a potom tie zhora nadole...
v múky, pozrela som na lyžicu a pomyslela, idem vyfotiť aby ste si
mohli predstaviť veľkosť :-D
Erika Hrdlicova - nepoznáš, bola zo Sládkovičova, milé dievča,
bolo ich asi päť súrodencov.