Sterilizované hríby vo vlastnej šťave fotorecept
Foto: danculka
Recept do súťaže s Mc Cain.
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Nakoľko nasušené hríby mám,teraz Vám,ktorý máte radi hríby ukážem,ako sa dajú uchovať bez mrazničky/pre nás je tá elektrika dosť drahá a ja sa pomali vraciam,k zaváraniu,ako keď som sa vydala/
-
2
Hríbiky si nakrájame a dobre umyjeme a dáme do rajnici a na šporáktrošku posolíme,aby dobre pustili vodu zo seba,túto vodu z dvoch tretín odparíme a až potom dosolíme podľa svojej chuti a dáme do pohárikov a uzavrieme ...
-
3
Tu v rajnici vidno,že sú tam rôzne druhy,čiže to budem používať na hríbovú mrvenicu,keď by boli čisté dubáky budú pod mäsko,alebo na smotane...
-
4
Tu ich dávam do pohárikov a potom sterilizujem30 minút a odložím na zimu.
Diskusia k receptu