Moji synovia majú od malička najradšej klasický obyčajný perník a dudrali, že som im ho dlho neupiekla. Tak som sa snažila trocha im ho Zobraziť celý popisMoji synovia majú od malička najradšej klasický obyčajný perník a dudrali, že som im ho dlho neupiekla. Tak som sa snažila trocha im ho oživiť...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Perníkové cesto: | |
| 150 g |
|
| 1 ks celé |
|
| 0,5 dcl |
|
| 0,5 lyžičky |
|
| 2 lyžice ľubovoľný |
|
| 0,5 lyžičky |
|
| 200 g |
|
| 250 ml vlažné |
|
| 1 lyžica |
|
| 0,5 balíčka |
|
| Pudingová plnka: | |
| 0,5 l |
|
| 120 g (dr.Oetker) |
|
| 2 lyžice |
|
| 100 g |
|
| na ozdobu |
|
|
|
|
Postup
-
1
Práškový cukor vymiešame spolu s jedným celým vyjíčkom, postupne pridávame olej, mletú škoricu,džem, sódu bikarbonu, kakao a na koniec striedavo mlieko a múku, do ktorej sme vmiešali prášok do perníka. Tento rozpis surovín je na polovičnú dávku, dávala som iba na 30cm okrúhly plech.Pečieme na 180stupňoch, ako klasické piškótové cesto.
-
2
Uvaríme puding, do horúceho vmiešame nalámanú horkú čokoládu,miešame, kým sa nerozpustí. To som pochytila od Mataliptak, z jej banánovej rolády a veru sa to u nás uchytilo riadne.
-
3
Natrieme na cesto puding, necháme vychladiť a ľubovoľne dozdobíme šľahačkou a prípadne čokoládovými ozdobami. Priznám sa, že som na to vôbec nemala veľa času, ale tuším je v tom irónia, čím menej sa s tým "maľujete", tým viac to chutilo.









Jednoduche a chutne.