Foto: eldina
Prečo zmrzlinová? lebo tak chutí...hotová za 15 minút a potom šup do mrazničky. /na svoje si prídu aj držgroši, cena je do 4€/..:)
porcií
príprava
Postup
-
1
Potrebujeme: /na fotografii mi chýba mlieko na namáčanie piškót/..:)
-
2
na pare rozpustiť čokoládu a maslo
-
3
medzitým si oddeliť bielky od žĺtkov../ak ste dvaja, netreba, druhý bude rozbíjať vajcia a žĺtky hádzať do čokolády/..:)..osamelé, maškrtné duše, to musia robiť ako ja..
-
4
tortovú formu vymazať maslom , piškóty zľahka namáčať v mlieku /len narýchlo otáčať, aby sa nerozmočili, musia totiž vo forme stáť/..ja som začala dnom- položila som do stredu jeden rad, potom som ukladala obvod a na koniec ešte dopĺňala dno..
-
5
žĺtky po jednom mixérom zapracovávať do čokolády /stále na pare/
-
6
bielky vymiešať , ked je sneh tuhý, vmiešať doň ešte 4 PL práškového cukru....do čokolády zapracovať mixérom 4 PL snehu ...../
-
7
zvyšok už len zľahka metličkou zmiešať so zvyškom čokolády / dávať pozor, aby ste aj z dna hrnca naberali čokoládu pri zapracovaní /
-
8
masu naliať na piškóty, tortu dať do chladničky na 2 hodiny a potom do mrazničky na niekoľko hodín.../najlepšie na noc/
-
9
po niekoľkých hodinách dať tortu do chladničky, za krátky čas sa dá zľahka krájať..zdobiť /či nezdobiť/ čím len chcete..:)..chutí ako zmrzlinovo-čokoládový mousse
toto je najrýchlejšie zjedená torta v dejinách môjho domu..:)
Prajem príjemný deň.
pri tejto torte som premýšľala, ako vydrží v chladničke do druhého dňa-či sa nerozpadne, ale nehrozilo..:)
už za pár hodín zmizla :DDDDD
fantastická, kto miluje čokoládu, príde si na svoje
ja som na to švacla aj šľahačku-ked už obžerstvo, tak riadne!!