Foto: bonvivanka
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z rurálneho prostredia. Veľmi jednoduché a rýchle na prípravu, zároveň Zobraziť celý popisNiečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z rurálneho prostredia. Veľmi jednoduché a rýchle na prípravu, zároveň sýte a osviežujúce.
príprava
Postup
-
1
Najlepší je starší biely chlieb podobný tomu toskánskemu. Tvrdý chlieb namočíme na chvíľu do vlažnej vody. Dobre vyžmýkame a natrháme na menšie kúsky. Rajčinu, uhorku a cibuľku nakrájame a zmiešame s chlebom. Bohato dochutíme olivovým olejom, trochou octu, osolíme a okoreníme. Môžete dochutiť aj balzamikovým octom.
- 2
Môžeme podávať ako letné predjedlo, ako šalát, prílohu alebo ako samostatný chod pri diétach. Vyzerá to síce čudne, ale tá chuť vás určite prekvapí. Aj moji mäsožravci doma to nakoniec ocenili :D (ako prílohu ku grilovačke ahah)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne tak, panzanella bez bazalky a cerveneho vinneho octa neni moc "toskanska"
Toskansky chleb je tezko v nasich krajinach dostupny, chce to tedy bily domaci chleb, nejlepe kvaskovy, urcite ne housky a rohliky ci chleb toustovy. Vznikne z nich nechutna kase....
Co se tyce "dietnosti", panzanella kdysi nebyla priloha, ale kompletni jidlo - tedy vice nez dietni.
Dnes se do ni pridava bud tunak, varenen vejce ci sy,. pak je z ni komplet pokrm.