Panzanella

bonvivanka - bez fotkybonvivanka, 8. septembra 2016

Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z rurálneho prostredia. Veľmi jednoduché a rýchle na prípravu, zároveň sýte a osviežujúce.

10 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najlepší je starší biely chlieb podobný tomu toskánskemu. Tvrdý chlieb namočíme na chvíľu do vlažnej vody. Dobre vyžmýkame a natrháme na menšie kúsky. Rajčinu, uhorku a cibuľku nakrájame a zmiešame s chlebom. Bohato dochutíme olivovým olejom, trochou octu, osolíme a okoreníme. Môžete dochutiť aj balzamikovým octom.

  2. 2

    Môžeme podávať ako letné predjedlo, ako šalát, prílohu alebo ako samostatný chod pri diétach. Vyzerá to síce čudne, ale tá chuť vás určite prekvapí. Aj moji mäsožravci doma to nakoniec ocenili :D (ako prílohu ku grilovačke ahah)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mas pravdu. Tento salat patri medzi najlpsie letne salaty. Skus si namiesto balzamikoveho octu pridat cerveny vinny ocot a cerstvu bazalku nakrajanu na tenke pasiky. 5*
Milujem tento salat ale s dietou nema nic spolocne
@Kecemis (8.9.2016 16:00)
Presne tak, panzanella bez bazalky a cerveneho vinneho octa neni moc "toskanska"
Toskansky chleb je tezko v nasich krajinach dostupny, chce to tedy bily domaci chleb, nejlepe kvaskovy, urcite ne housky a rohliky ci chleb toustovy. Vznikne z nich nechutna kase....