Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou

jarco - fotkajarco, 1. júla 2010
Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Foto: jarco

Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a výsledkom je táto verzia :-) V našej rodine je Zobraziť celý popisNáš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a výsledkom je táto verzia :-) V našej rodine je to plnohodnotný obed alebo večera. Inak, výborný je aj na studeno.

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
150 g
5 ks
1 ks
2 ks
3 ks
dresing:




Postup

  1. 1

    Celozrnný bulgur som zalial dvojnásobným objemovým množstvom vriacej vody. Pridal za lyžičku sušeného zeleninového bujónu a niekoľko kúskov sušenej riasy, premiešal. Zakryl som pokrievkou na nechal na vyše pol hodiny odstáť.

  2. 2

    Ošúpal som baklažán, nakrájal na 1 cm hrubé plátky, osolil a nechal na 15 minút odtiecť. Cukety som pozdĺžne nakrájal na trochu tenšie plátky ako baklažán. Umyl som a očistil rímsky šalát (je tuhší ako zelený alebo ľadový, takže sa hodí aj do teplých jedál), natrhal na menšie kúsky. Vo veľkej mise som zmiešal šalát s nakrájanou cibuľkou a pažítkou.

  3. 3

    Odtečený baklažán a plátky cukety som opražil na panvici na minimálnom množstve oleja. Gril by bol lepší, ale ten používam len na chalupe - v byte grilovanie narobí viac škody ako úžitku :-) Nakrájal som na menšie kúsky a pridal do misy ku šalátu.

  4. 4

    Z hrnca s bulgurom som vybral riasu a nakrájal ju na menšie kúsky, ktoré som spolu s bulgurom pridal ku šalátu. Olej a ocot som v hrnčeku vymiešal so soľou, dresingom som zalial šalát, premiešal a mohol ešte mierne teplé podávať.

  5. 5

    Na tanieroch som porcie ešte ozdobil cherry paradajkami, najmä kvôli farebnosti. Individuálne som si šalát dochutil nakladanými jalapeňos papričkami, môžu sa pridať aj zelené olivy, kapary, čo sa komu hodí.

    Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou - obrázok 5

Diskusia k receptu

sjuz
mňam mňam:), taká ľahká večera... minule som robila so zeleninkou a olivovým olejom, veĺmi chutná večera.
lucylee
kde kúpim riasu wakame? V nejakom obchode so zdravou výživou? Bulgur doam mám, tak by som urobila
lucylee
janger, díky, ja som už asi slepá :-) a jarco díky za linky
babidka
@jarco , je to teraz v lete idealne jedlo . idem to urobit hned dnes na veceru . riasu sice nemam - ale urcite to bude dobre aj bez nej:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia