Foto: jody
Keď popri upratovaní treba aj variť... alebo Ako som upratovala chladničku... alebo Variácie na krumpliguláš a kotlíkový guláš... proste miš maš, vyberte si... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dve veľké cibule nasekáme nadrobno a opekáme na horúcom oleji. Po chvíli pridáme kmín a opekáme ďalej.
-
2
Do základu šupneme prúžky slaniny a vypečieme do chrumkava.
-
3
Prihodíme kocky mäsa. Nebolo ho veľa, preto to skôr pripomína krumpliguláš, než kotlíkový, ale mne osobne to teda v žiadnom prípade nevadilo. :-)
-
4
Opečené mäso posolíme a pridáme k nemu rajčinový pretlak. Dala som tak 3 PL, ale je to na Vás. Opekáme.
-
5
Prisypeme obe papriky a keď sa vyfarbia, podlejeme horúcou vodou a pridáme zelerovú vňať. Dusíme cca pol hodinku.
-
6
Po pol hodinke pridáme hromadu zemiakov, ...
-
7
... po chvíľke pásiky cesnaku (5 strúčkov), ...
-
8
... zalejeme studenou vodou, zasypeme petržlenovou vňaťou a necháme na pokoji ďalšiu pol až trištvrte hodinku.
-
9
Keď sú mäso i zemiaky takmer mäkké, pridáme hrášok a dusíme tak 10 minút.
-
10
Ak nepridáte veľa vody, zduste ho na hustú šťavu, ale my máme radi veľa šťavy a preto nakoniec zahusťujem trochou škrobu. Úplne nakoniec pridáme v ruke rozmelnený majorán.
-
11
Nakladáme koľko kto vládze, tým mäsovejším viacej mäsa. Podávame s čerstvým chlebom. Možno by pasovala aj kyslá smotana. Prajem dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu