Foto: xlienka
úvod?..tak to je moja prvá takáto torta :)
Suroviny
korpus: | |
250 g |
|
necelý |
|
4 |
|
240 g |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
|
|
plnka: | |
450 ml |
|
2 vrchovaté lyžice |
|
3 ks |
|
2 lyžice |
|
1 ks |
|
50 g |
|
400 g |
|
|
Postup
-
1
KORPUS: Vyšľaháme bielky s polovičkou cukru (120g) na tuhý sneh. V druhej miske si vymiešame žltky s ďalším cukrom (120g), môžeme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame olej, vodu a múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame bielkový sneh. Tretinu cesta oddelíme ( také 3 plné naberačky) a zafarbíme kakaom ...podľa farby ( tak 2 lyžice). Do vymazanej a vysypanej formy stiredavo vrstvíme do stredu 1 lyžicu kakaovej hmoty na to 2 lyžice svetlej hmoty...hmota sa sama rozlieva po forme tým sa vytvorí mramorový vzor. Pečieme pri 180 stup. 50 min. treba to odsledovať, ak sa chytá vrch pomôže alobal :) po vypnutí rúry nechať ešte 5 min. dojsť
-
2
PLNKA: 400 ml mlieka s cukrom necháme zovrieť, vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingový prášok s múkou, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu..odstavíme a hneď vmiešame tyč. gaštany a stužený tuk..necháme schladiť. Vychladené vymiešame na hladkú kašu. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo...nakoniec spolu zmiešame. Kto chce môže pridať rum.
- 3
Korpus po upečení a keď vychladne rozkrojíme na tri časti. Prvú časť natrieť lekvárom na to plnku to sa opakuje, krémom natrieme aj celú tortu a necháme stuhnúť v chladničke najlepšie do druhého dňa. Zdobenie: v mojom prípade som sa inšpirovala návodom ktorý už na vareche je - poťah z marsmallow...http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-potahovanie-tort-falosny-marcipan-fotorecept/8131-pouzi.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
evanaaa - plnka je suprová a ako píšeš nie je tuková :) treba vyskúšať.
o týždeň sa s Vami podelím o tortu ktorá bude pre moju dcérku na jej žiadosť to bude torta zámok :)
...nakoniec...koľko ľudí, toľko názorov :)