Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Môj boršč

saymona - fotkasaymona, 26. mája 2020
Môj boršč
Foto: saymona

Toto je moja verzia boršču. Ochutnajte.

10 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo hovädzie)
3 ks
3 ks
10 ks
3 ks
1/2 ks
2-3 ks
1 ks
3 ks uvarená
2 PL
2 ks
1 ks
1 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si dám vyvariť kosti s bobkovým listom, cesnakom a celým čiernym korením a novým korením. Varím tak 2 hodinky.

  2. 2

    Potom v hrnci na oleji opražím nakrájanú cibuľu do sklovita, pridám nastrúhanu mrkvu, petržlen a kapustu. Keď je všetko osmahnuté, zalejem zeleninu vývarom. Pridám nastrúhanú uvarenú cviklu, soľ, korenie, paradajkový pretlak a pokrájaný stonkový zeler. Varím približne 45 minút do zmäknutia kapusty.

  3. 3

    Pred dokončením pridávam očistené pokrájané zemiaky, keďže zemiaky tu sa varia max 5 minút. Nakoniec k boršču pridáme trocha octu a dochutím.

Diskusia k receptu

drajan
Výborná polievka, robím podobne...len dávam aj mäsko, nielen kosti...aj klobásku extra uvarenú, pokrájanú pridám do hotovej polievky a miesto octu mám "vychytávjku" varím s hrsťou kyslej kapusty.Podávam s kôpkou kyslej smotany posypanej kôprom. Receptov na boršč je veľa, každá gazdinká, ktorá ho varí má svoje vlastné postupy aj rôzne ingrediencie. Je to skvelá polievka a fotočka je úžasná. Až mám chuť.
saymona
@drajan (28.5.2020 13:53) dakujem pekne za komentar. Ja dakedy pouzivam na vyvar aj masko podla toho co dom dal.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia