Vruty s párkami

vladkaku - fotkavladkaku, 15. apríla 2011

Recept mám od kolegyne a moja rodina ho často pýta. Nie je náročný na čas a dá sa urobiť pre veľa hladných krkov.

3 - 4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4  balíka (iné obľúbené cestoviny)
4  ks
1 ks
 trošku
1 PL
  p.p.
1/2 ml




Postup

  1. 1

    Uvaríme vruty,cedíme a necháme uzavreté v hrnci, aby za tých 5 min. nevychladli, čo si urobíme omáčku.

  2. 2

    Na panvici s trochou oleja opečieme párky pokrájané na kolieska. Postupne pridáme čierne korenie, soľ, vegetu a poslednú červenú papriku (pozor, aby nezhorkla). Hneď k nej horčicu. Necháme trošku "pobublať".

  3. 3

    Asi po minútke prelejeme kyslou smotanou a znovu necháme chvíľočku pobublať. Možno bude potrebné dať i 2 ks, lebo vruty môžu stiahnuť vodu a chceme to mať šťavnaté a nie suché. Ja si niekedy pomáham mliekom, aby to bolo menej kalorické. Omáčku prelejeme do vrutov a pomiešame. Podávame so zeleninovým šalátom (ak sa vám chce ) a chladeným pivkom. Pre deťúrence to načaté mlieko. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mamatata2
Dobrý nápad, možno použiť aj na zužitkovanie zvyškov, niekedy ostane trochu cestovín a sem tam aj nejaký párok. Určite vyskúšam.
korbacik
... a čo keby sme si urobili najprv omáčku a nakoniec vyvarili tie vruty:) Ja len, že sa nemusíme potom obávať, že vychladnú. Zaujímavý nápad, díky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia