Recept mám od kolegyne a moja rodina ho často pýta. Nie je náročný na čas a dá sa urobiť pre veľa hladných krkov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme vruty,cedíme a necháme uzavreté v hrnci, aby za tých 5 min. nevychladli, čo si urobíme omáčku.
- 2
Na panvici s trochou oleja opečieme párky pokrájané na kolieska. Postupne pridáme čierne korenie, soľ, vegetu a poslednú červenú papriku (pozor, aby nezhorkla). Hneď k nej horčicu. Necháme trošku "pobublať".
- 3
Asi po minútke prelejeme kyslou smotanou a znovu necháme chvíľočku pobublať. Možno bude potrebné dať i 2 ks, lebo vruty môžu stiahnuť vodu a chceme to mať šťavnaté a nie suché. Ja si niekedy pomáham mliekom, aby to bolo menej kalorické. Omáčku prelejeme do vrutov a pomiešame. Podávame so zeleninovým šalátom (ak sa vám chce ) a chladeným pivkom. Pre deťúrence to načaté mlieko. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu