Domáce šiflíky s karamelizovanou sudovou kapustou fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi chutné domáce fliačky s karamelizovanou sudovou kapustou ako ich robila moja maminka....príjemná spomienka na detstvo....
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto na šiflíky (fliačky): | |
400 g |
|
100 g |
|
2 ks celé |
|
podľa potreby |
|
500 g domáca s karamelom |
|
1 ks |
|
1/2 PL z mangalice |
|
80 g z mangalice |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Obidve múky som si preosiala na pracovnú dosku...v strede som urobila jamku pre vajíčka..a vodu som pridávala do cesta podľa potreby....aby bolo cesto polotuhé...cesto som dobre vymiesila, aby sa nelepilo a bolo hladké...rozdelila som ho na 3 bochníčky, ktoré som znova premiesila...všetky som postupne rozvaľkala na tenko...
-
2
pokrájala som ich na úzke pásy...
-
3
uložila na seba..
-
4
a pokrájala priečne...záleží od vás, aké široké si nakrájate....ja som ich krájala tak, ako to robila moja maminka..
-
5
poprášila trošku múkou...pokiaľ som robila šiflíky, pripravala som si do rajnice vodu a nechala zovrieť...
-
6
hotové šiflíky som uvarila v osolenej vriacej vode...vybrala som ich, opláchla vodou a vložila do pripravenej rajnice...
-
7
v druhej rajnici som nechala roztopiť bravčovú masť..
-
8
ked sa roztopila a prehriala, pridala som pokrájanú cibuľu..
-
9
k do zlatova opečenej cibuli som pridala za lyžicu kryštálového cukru a všetko nechala spolu skaramelizovať...
-
10
a teraz som pridala k cibuli sudovú kapustu...
-
11
kapustu som nechala spolu podusiť iba 10 minút...všetky chute sa spojili, kapusta získala svetlohnedú farbu a výbornú chuť...hotovú kapustu aj šiflíky som spolu zmiešala...
-
12
na panvicu som dala zbytok bravčovej masti a pokrájanú slaninu...nechala som ju opiecť a poliala som pripravené šiflíky s kapustou...
-
13
na zdobenie jedla som pripravila ešte zo slaniny kohútí hrebienok...slaninka bola opečená do chrumkava...
Šiflíky to volali aj moja svokra :-)