Foto: sweetlaab
Mak má niekoľko liečiacich schopností o ktorých nie všetci vedia. Pre svoj obsah vápnika 12x vyšší než v kravskom mlieku je vhodný pre Zobraziť celý popisMak má niekoľko liečiacich schopností o ktorých nie všetci vedia. Pre svoj obsah vápnika 12x vyšší než v kravskom mlieku je vhodný pre prevenciu osteoporózy. Obsahuje kyselinu olejovú ktorá znižuje cholesterol, chráni srdce a má protirakovinový účinok. Mak je známy pri príprave makových rezancov. Tento recept starých mám som však zmenila na zdravší - namiesto masla s vysokým obsahom cholesterolu som použila jemný hroznový olej bez cholesterolu. Ak ho vyskúšate, dajte mi vedieť, či sa Vám páčil.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme, pretlačíme a zmiešame s múkou, krupicou, vajíčkami, soľou a 50 g oleja. Vymiesime cesto a necháme odpočívať 30 min.
- 2
Na doske pripravíme šúľance, použijeme múku ak cesto sa lepí. Hodíme ich do vriacej vody a keď vyndú na povrch, varíme 5 min. Uvarené šúľance vyberieme z vody a vložíme do nádoby pokvapkanú s olejom.
- 3
Šúľance premiešame, posypeme pomletým makom, trstinovým cukrom, olejom s vodou v pomere 1:1, ktorú redtým necháme zovrieť, a podávame.
- 4
Fotorecept si možete pozrieť na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2014/10/home-made-poppy-gnocchi-with-grapeseed.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Za jedlo by si odomna dostala zaiste plnych pat,ale za nazov iba 3.
hm... mozno trosku pomenia-:)
V postupe mi vadí slovo vyndú.
, lebo v anglickom slovníku som nenašla anglickú alternatívu k šúľancom :-)
Cesto so zemiakmi sa nenecháva odležať, lebo čím dlhšie leží tým viac je redšie.