![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slepačia polievka
Zdravím Vás, ľudia. Dnes som sa rozhodol začať s Varechou. Neviem ako mi to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety so zeleninou
Pravé bolonské špagety sa nedajú nahradiť, ale predsa len... niečo zdravšie :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pogaca - Turecko
Pogaca sú výborné s plnkou, ale aj samotné, bez plnky, ako pečivo napríklad na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tajine zo zimných druhov zeleniny a cíceru
Vegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Mrazené slivky necháme pomaly rozmraziť. Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľahký letný šalát
Tento salat robievam casto. Hlavne v lete nam velmi chuti. Vacsinou pouzivam na jeho pripravu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kanapky s bryndzovou penou
Bryndzu, maslo, papriku vyšľaháme do peny a dochutíme soľou a korením.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryžová polievka (tridóšická)
Ľahká, jednoduchá, rýchla a lahodná, vhodná pre každého, zdravého či chorého. Tridóšické jedlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezy na nedeľné raňajky
Tento rez robim v sobotu vecer. Na oleji podusime cibulu, pridame spenat, vlejeme trosku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vanilková torta s jahodovým želé
Šťavnatá torta s nenáročnou prípravou a výborným výsledkom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Focaccia farcita (plnený taliansky chlieb)
S dcérou focacciu milujeme na rôzne spôsoby, plnenú, neplnenú či len tak čisté cesto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/, ktorý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medovina - hlavu nám určite nepomúti
... táto medovina má vraj pôvod u Keltov a používal sa pri rituáloch. Je mierne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čerešňová bublanina
Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fernet punč
Do 1 l červeného vína pridáme 5 klinčekov, kúsok celej škorice, 4 polievkové ližice medu, prichutiť postrúhanou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panvicové morčacie výpečky s omáčkou z čiernych ríbezlí
Dnešný nedeľný obed som urobila z morčacieho stehna horného. Omáčka z čiernych ríbezlí, ktorú som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kváskové domáce špagety
Keď som videla video, kde stará Talianka predvádzala ručnú výrobu pravých doma robených talianskych špagiet, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Halušky s kyslou kapustou, pečeňou a smotanou
Trošku kalorickejšie jedlo, ale raz za čas si môžme dopriať... :o)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Valašské koláče
Na prípravu cesta zmiešame Pomocníka na prípravu kysnutého cesta Expres s múkou, cukrom, soľou, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Iné jednohubky - zemiakové vežičky a balíčky fajnového jazýčka
Toto robím na oslavy. Postup je jednodduchý ako facka. Vždy zmiznú do poslednej omrvinky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľovica na sladko zasekaná slaninkou
Toto je jeden zo spôsobov ako varia starí prievidžania fazuľovicu. Zásadne sa podáva so zemiakovými babkami...